Ιστορικό «πηγαδάκι»: Τριντό, Μακρόν, Τζόνσον και Ρούτε «τα χώνουν» στον Τραμπ [βίντεο]

Τριντό, Μακρόν, Ρούτε και Τζόνσον σε πηγαδάκι στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ φαίνονται να σατιρίζουν τον Τραμπ

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τη δεξίωση των ηγετών του ΝΑΤΟ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου ένας πρόεδρος και τρεις πρωθυπουργοί, έχουν στήσει πηγαδάκι και φαίνεται να σπάνε πλάκα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του Ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ στο βίντεο των 25΄΄ που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter το Καναδέζικο δίκτυο CBC (Canadian Broadcasting Gompany) με υποτίτλους, φαίνονται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και οι πρωθυπουργοί του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε να κοροϊδεύουν τον Τραμπ για τη συνήθειά του να παραχωρεί μαραθώνιες συνεντεύξεις Τύπου μετά από συναντήσεις με ηγέτες, όπως χθες το πρωί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, όπου επιτέθηκε στον Μακρόν για τα σχόλιά του για το «εγκεφαλικά νεκρό» ΝΑΤΟ και αργότερα με τον Γάλλο πρόεδρο.



Ο Τζόνσον ρωτά τον Μακρόν «ώστε γι’ αυτό άργησες να έρθεις;», αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος με τον Τραμπ. «Άργησε επειδή [ο Τραμπ] παραχωρεί 40λεπτες συνεντεύξεις Τύπου», πετάγεται ο Τριντό, χωρίς να κατονομάζει τον Αμερικανό πρόεδρο. 

Ο Μακρόν απαντά κάτι, που δεν ακούγεται, κι ο Τριντό συνεχίζει τις μπηχτές κατά του Τραμπ: «Είδατε πώς έπεσαν τα σαγόνια των συνεργατών του», λέει κάνοντας και τη χαρακτηριστική κίνηση αναφερόμενος πιθανότατα στα όσα είπε ο Τραμπ. Τζόνσον και Μακρόν φαίνονται να σκάνε στα γέλια, αν και… δυστυχώς δεν ακούγονται οι απαντήσεις τους…

Στο πηγαδάκι ήταν παρούσα και η πριγκίπισσα Αννα η οποία σύμφωνα με τη Daily Mail δεν φαίνεται να συμμετέχει στη συζήτηση.

Τα σχόλια στο Twitter
Το βίντεο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο Twitter. «Ο περισσότερος κόσμος τον περιφρονεί», γράφει κάποιος, εννοώντας τον Τραμπ, ενώ ένας δεύτερος είναι πιο επιφυλακτικός: «Δεν είμαι οπαδός του Τραμπ, αλλά είναι πρόεδρος των ΗΠΑ και ο μεγαλύτερος εμπορικός μας εταίρος», αναφέρει. Κάποιοι επικρίνουν το καναδικό δίκτυο που διέρρευσε αυτό το βίντεο.



Θα τα βρουν οι νατοϊκοί εταίροι στη διατύπωση για τελικό ανακοινωθέν;

Η ατζέντα της συνόδου σήμερα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μείνουν εκτός ακανθώδη ζητήματα, ενώ η συνάντηση θα διαρκέσει μόνον τρεις ώρες μειώνοντας τον κίνδυνο συγκρούσεων, σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ. 

Το ζητούμενο είναι να βγει προς τα έξω ένα μήνυμα ενότητας στο ΝΑΤΟ, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Η συζήτηση για τους κινδύνους από την τρομοκρατία και το διάστημα θεωρητικά δεν κρύβει μεγάλες παγίδες, ενώ για πρώτη φορά η Κίνα αναμένεται να χαρακτηριστεί δύναμη «που κρύβει κινδύνους και απειλές» για τη Συμμαχία, αν και δεν ακολουθούν όλοι οι εταίροι την κοινή γραμμή κατά της Κίνας, αφού προτάσσουν πολλές φορές τα δικά τους συμφέροντα .

Η Τουρκία απειλεί την ενότητα στο ΝΑΤΟ

Την επιδιωκόμενη εικόνα ενότητας απειλεί να τινάξει στον αέρα η Τουρκία, που απειλεί να μποϊκοτάρει το τελικό ανακοινωθέν αν δεν αποδεχθεί το ΝΑΤΟ τον ορισμό της τρομοκρατίας που χρησιμοποιεί η Άγκυρα κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών YPG στη Συρία. 

Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για πολλούς εταίρους, ειδικά για τον Εμανουέλ Μακρόν, που επεσήμανε πολλάκις τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν οι Κούρδοι στη μάχη κατά του ISIS. 

Kι εδώ θα κληθούν ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ και ενδεχομένως η Άνγκελα Μέρκελ να επιδείξουν τις διπλωματικές, διαμεσολαβητικές τους ικανότητες για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής διατύπωσης. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν, που αν και εταίρος του ΝΑΤΟ αλληθωρίζει προς τη Ρωσία, δείχνει έτοιμος για σύγκρουση, πόσω μάλλον σε μια περίοδο που η δημοτικότητά του υποχωρεί στη χώρα του… Μια συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου για το Συριακό μεταξύ του οικοδεσπότη Μπόρις Τζόνσον, του Μακρόν, της Μέρκελ και του Ερντογάν απέβη άκαρπη.

«Ήταν καλή συνάντηση», σχολίασε η πάντα αισιόδοξη Γερμανίδα καγκελάριος, σημειώνοντας, βέβαια, ότι θα χρειαστούν περαιτέρω συνομιλίες για το θέμα…


epirusblog.gr
5 of 5
Ιστορικό «πηγαδάκι»: Τριντό, Μακρόν, Τζόνσον και Ρούτε «τα χώνουν» στον Τραμπ [βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4138990057461326244
item