Γιάννενα: Τρισδιάστατες διαβάσεις σε Κάστρο και Βελισσάριο

Γιάννενα: Τρισδιάστατες διαβάσεις σε Κάστρο και Βελισσάριο
Τρισδιάστατες διαβάσεις θα αποκτήσει για πρώτη φορά η πόλη των Ιωαννίνων, οι οποίες θα εφαρμοστούν στην αρχή πιλοτικά κοντά σε δύο ειδικά σχολεία και, αν διαπιστωθεί ότι όντως βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία των μαθητών, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σ’ άλλους δρόμους.
Τη σχετική πρωτοβουλία είχε η βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα και για την υλοποίησή της απαιτήθηκε η συνεργασία πολλών φορέων όπως ο Δήμος Ιωαννιτών, η Τροχαία, αλλά και το Δημόσιο ΙΚΕ Ιωαννίνων.
Κάστρο - Βελισσάριο
Χθες το πρωί, από την πύλη του Κάστρου στην «Κυρά Φροσύνη», επί της οδού Διονυσίου Φιλοσόφου ανακοινώθηκε η δημιουργία των πρώτων τρισδιάστατων διαβάσεων στα Γιάννενα. 
Το αίτημα είχε τεθεί από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Διαπολιτισμικού και του Ειδικού Σχολείου που βρίσκονται στο Κάστρο. 
Η κ. Κεφάλα θεωρώντας ότι πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, ανέλαβε να προχωρήσει στις απαραίτητες συνέργειες και έτσι το έργο πήρε σάρκα και οστά. 
Η πρώτη διάβαση θα γίνει στο συγκεκριμένο σημείο της Παραλιμνίου και η δεύτερη στην Βελισσαρίου, έξω από το Πολυκλαδικό Λύκειο, όπου στεγάζεται τάξη ειδικού σχολείου.
Οι δηλώσεις
• Όπως τόνισε η κ. Κεφάλα, οι πρώτες διαβάσεις θα γίνουν έξω από ειδικά σχολεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. 
Ο χρωματισμός τους θα γίνει από σπουδαστές και καθηγητές του δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων ενώ τα χρώματα είναι χορηγία του Γιώργου Χρηστοβασίλη, προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα.
• Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σημείωσε από την πλευρά του ότι «το επίπεδο του πολιτισμού μας είναι συνυφασμένο με την συμπεριφορά μας προς τους έχοντες ανάγκη. 
Για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, απαιτούνται συνέργειες όπως στην προκειμένη περίπτωση». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η πιλοτική εφαρμογή των συγκεκριμένων διαβάσεων θα βοηθήσει τους μαθητές των ειδικών σχολείων.
• Ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Αζέλης ανέφερε πως στη φάση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος έχουν επιλεγεί δύο δρόμοι χαμηλού κυκλοφοριακού φόρτου. Αυτό έγινε, όπως είπε, ώστε να καταγραφούν τα πραγματικά δεδομένα και στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαμόρφωση ανάλογων διαβάσεων σε περισσότερα σχολεία.
• Το δημόσιο ΙΕΚ με τους σπουδαστές και τους καθηγητές θα αναλάβει να διαμορφώσει τις τρισδιάστατες διαβάσεις. Πρόκειται για μία ευκαιρία ενίσχυσης της εξωστρέφειας του ΙΕΚ, όπως είπε ο διευθυντής του Μιχάλης Αλεξίου, καθώς οι διαβάσεις πέρα από οδική παρέμβαση αποτελούν και καλλιτεχνική δράση.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τρισδιάστατες διαβάσεις σε Κάστρο και Βελισσάριο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7100580368606694923
item