«Όχι» από τη Βουλή της Λιβύης στη συμφωνία με Ερντογάν - Επιστολή στον ΟΗΕ

«Όχι» από τη Βουλή της Λιβύης στη συμφωνία με Ερντογάν - Επιστολή στον ΟΗΕ

Απορρίπτει ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ, το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με την λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της οποίας ηγείται ο Φαγιέζ αλ-Σαράζ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το alarabiya o LNA κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ότι επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τον «εγκεφαλικό θάνατο» της GNA προκειμένου να υπογράψει παράνομες συμφωνίες που συνιστούν σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου παραβλέποντας τα νόμιμα δικαιώματα άλλων χωρών της ανατολικής Μεσογείου.

Στην σχετική ανακοίνωση ο LNA ζητεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει για να ανακόψει τις τουρκικές επιδιώξεις στην Λιβύη. Ο LNA, κατηγορεί επίσης την Άγκυρα ότι απειλεί τα συμφέροντα του λιβυκού λαού καθώς στηρίζει μαχητές και τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Λιβύη.

Ο LNA αντιδρά στο μνημόνιο για τις θαλάσσιες ζώνες που ανακοινώθηκε ότι υπέγραψαν Λιβύη – Τουρκία μετά τη συνάντηση Ερντογάν – Σαράζ την περασμένη εβδομάδα.

Επιστολές της Βουλής της Λιβύης σε ΟΗΕ και Αραβικό Σύνδεσμο

Ο Αγκίλα Σαλέχ πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου που υποστηρίζει τον LNA έστειλε επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας – Σαράζ.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι η συμφωνία που υπεγράφη συνιστά κίνδυνο για μέλλον και την ασφάλεια του ίδιου του λιβυκού κράτους. Έστειλε επίσης επιστολή με το ίδιο περιεχόμενο στον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμεντ Αμπούλ Γκέιτ.

Πηγή: skai.gr

epirusblog.gr
5 of 5
«Όχι» από τη Βουλή της Λιβύης στη συμφωνία με Ερντογάν - Επιστολή στον ΟΗΕ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4052416116897335573
item