Η Αλήθεια Για Την Εποχή Μας Μέσα Από Εικόνες Που «Σπάνε Κόκαλα»- Αντέχετε Να Τις Δείτε; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αλήθεια Για Την Εποχή Μας Μέσα Από Εικόνες Που «Σπάνε Κόκαλα»- Αντέχετε Να Τις Δείτε; (ΒΙΝΤΕΟ)
Ζούμε σε μια εποχή, που όλα συμβαίνουν τόσο γρήγορα γύρω μας, που δεν προλαβαίνουμε καλά-καλά να τα δούμε, πόσο μάλλον να τα παρατηρήσουμε.

Δεχόμαστε καθημερινά τεράστιο βομβαρδισμό πληροφοριών που μας διαμορφώνουν- ακόμη και χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε– κάνοντάς μας να έχουμε συγκεκριμένες συνήθειες, σκέψεις και συμπεριφορές.

Αν μπορούσαμε να επιβραδύνουμε το χρόνο και να παρατηρήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας, θα διαπιστώναμε πως ζούμε σε έναν κόσμο, που μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο ψυχρός, πιο ψεύτικος και πιο απαιτητικός.

Τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχοντας ελάχιστο χρόνο να σκεφτούμε οτιδήποτε και ακόμη και αν κάποιες φορές σκεφτόμαστε, συνήθως οι σκέψεις μας αφορούν τα όσα μας έχουν μάθει να φοβόμαστε, να ελπίζουμε και για όσα μας έχουν πείσει να ανησυχούμε.

Ζούμε σε έναν αδίστακτο κόσμο λοιπόν. Έναν κόσμο που δεν ενδιαφέρεται για τα προσωπικά μας θέλω, τα όνειρά και τα προβλήματά μας. Έναν κόσμο που διαρκώς έχει απαιτήσεις και αν δεν ανταποκρινόμαστε όπως θέλει έχουμε διαφόρων ειδών κυρώσεις.

Η αλήθεια είναι πως η εποχή μας δεν διαφέρει όσο νομίζουμε από τις προηγούμενες εποχές. Και τότε υπήρχαν άνθρωποι που ήταν χαρούμενοι, λυπημένοι, αγχωμένοι, προβληματισμένοι, που επεδίωκαν να βρουν την ευτυχία και να αποφύγουν όσο ήταν δυνατόν κάθε δυστυχία. Γινόταν πόλεμοι, υπήρχαν οικονομικές κρίσεις, υπήρχε φτώχεια, αρρώστιες, προκαταλήψεις, απαιτήσεις της κοινωνίας.

Σίγουρα, σήμερα, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει υπερβολικά σε μερικούς τομείς, όσον αφορά τον τρόπο ζωής μας, ωστόσο το μοτίβο σε κάθε εποχή ήταν σε γενικές γραμμές το ίδιο.

Είναι φυσικά λογικό, ο κόσμος μας να κινείται στο ίδιο αυτό μοτίβο, που μας δελεάζει με το καρότο και μας «νουθετεί» με το μαστίγιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όπως μας είχαν πει οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί, και όπως μας επιβεβαίωσε ο Χριστός, ο υλικός αυτός κόσμος, είναι εικονικός και ψεύτικος. Η πραγματική ξέγνοιαστη ζωή υπάρχει μόνο στον πραγματικό φωτεινό κόσμο, στον οποίο μπορεί να πάει κανείς, απορρίπτοντας τον εικονικό, στον οποίο ζούμε και τον οποίο μας έχουν πείσει να λατρεύουμε.

Δείτε παρακάτω, μερικές εικόνες, που αποτυπώνουν, το πόσο ψυχρός, σιχαμερός και αδίστακτος είναι ο κόσμος μας, ιδίως στην εποχή μας.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Αλήθεια Για Την Εποχή Μας Μέσα Από Εικόνες Που «Σπάνε Κόκαλα»- Αντέχετε Να Τις Δείτε; (ΒΙΝΤΕΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7953784506681221433
item