Σχοινάς: Θα υπάρχει κάθε φορά ευρωπαϊκή αντίδραση στα καουμποϊλίκια της Τουρκίας

Σχοινάς: Θα υπάρχει κάθε φορά ευρωπαϊκή αντίδραση στα καουμποϊλίκια της Τουρκίας

Για «καουμποϊλίκια» κάνει λόγο ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Στην ίδια συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν χαρακτηρίζει την Ελλάδα «Ρεάλ των Βαλκανίων», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παίξει η χώρα μας σημαντικό ρόλο στην περιοχή. 

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο κ. Σχοινάς τονίζει ότι οι τουρκικές πρακτικές σε ό,τι αφορά την Κύπρο δεν βοήθησαν ούτε την Αγκυρα, ούτε τις ευρωτουρκικές σχέσεις, αλλά ούτε και πέτυχαν κάποιους από τους στόχους που είχε εξαγγείλει η Τουρκία εκεί.

«Πρόκειται περισσότερο για κινήσεις εντυπωσιασμού και πρόκλησης. Υπήρξε ευρωπαϊκή αντίδραση, θα συνεχίσει να υπάρχει ευρωπαϊκή αντίδραση κάθε φορά που γίνονται τέτοιου είδους ‘’καουμποϊλίκια’’, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ομολογήσουμε ότι το ενεργειακό θέμα στην Κύπρο θα λυθεί οριστικά μόνον όταν προχωρήσει και η επίλυση του κυπριακού προβλήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς.

Σχοινάς: Σε σωστή κατεύθυνση το σχέδιο για το μεταναστευτικό

Παράλληλα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς- που συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα την Παρασκευή- τονίζει ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, σημειώνει ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. «Σε λίγους μήνες τα ευρωπαϊκά σύνορα θα ελέγχονται από την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, που θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός οργανισμός ο οποίος θα οπλοφορεί και θα έχει δικά του μέσα», δηλώνει ακόμη.

epirusblog.gr
5 of 5
Σχοινάς: Θα υπάρχει κάθε φορά ευρωπαϊκή αντίδραση στα καουμποϊλίκια της Τουρκίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1007802300023045348
item