Ήπειρος: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο για την πάταξη της μικροεγκληματικότητας

Ήπειρος: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο για την πάταξη της μικροεγκληματικότητας
Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει η μικροεγκληματικότητα στην Ήπειρο, η οποία κατά διαστήματα παρουσιάζει έξαρση. 
Από διακίνηση χασίς στα Γιάννενα, μέχρι κλοπές δικύκλων στην Θεσπρωτία και στην συνέχεια προώθησή τους στην Αλβανία, αλλά και απάτη σε βάρος επιχείρησης εμπορίας – πώλησης ψαριών στην Πρέβεζα, περιελάμβανε το αστυνομικό δελτίο του Σαββατοκύριακου.
Διακινούσε χασίς…
Στην πόλη των Ιωαννίνων συνελήφθη μία ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. 
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι η κατηγορούμενη αποκρύπτει στο σπίτι της και διακινεί ναρκωτικές ουσίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης μετά από νομότυπη έρευνα κατέσχεσαν: δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 235,2 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.
Συνελήφθη πορτοφολού!
Και πάλι στα Γιάννενα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μια αλλοδαπή για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η κατηγορούμενη από κοινού με μία συνεργό της εισήλθαν σε εμπορικό κατάστημα και αφαίρεσαν το πορτοφόλι πελάτισσας, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα. 
Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο στη συνέχεια αποδόθηκε στην παθούσα.
Έκλεβαν δίκυκλα…
Επτά υποθέσεις κλοπών δικύκλων από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., μετά τη σύλληψη δύο αλλοδαπών.
Οι δράστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ένας ακόμα αλλοδαπός συνεργός τους.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες δρούσαν βραδινές ώρες όπου αφαιρούσαν σταθμευμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα από δημοτικές οδούς καθώς και από εύκολα προσβάσιμες ανοικτές αυλές σπιτιών, με σκοπό να τα μεταφέρουν στην Αλβανία προς πώληση.
Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 29 Νοεμβρίου, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές δικύκλων: Τέσσερις δίκυκλες μοτοσικλέτες από την πόλη της Ηγουμενίτσας και δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες καθώς και ένα μοτοποδήλατο, από την περιοχή της Νέας Σελεύκειας.
Κατά την διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν στη Λωρίδα Σαγιάδας και στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας τέσσερις από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες, ενώ στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, εντοπίστηκαν σε περιοχές της Αλβανίας ακόμα δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στην συνέχεια στους ιδιοκτήτες τους.
Εξιχνίαση απάτης…
Μια ακόμη περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού στην Πρέβεζα εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ενώ αναζητείται συνεργός της.
Ειδικότερα, ο συνεργός της γυναίκας τηλεφώνησε σε επιχείρηση εμπορίας – πώλησης ψαριών στην Πρέβεζα και προσποιούμενος ότι είναι κάτοχος αλιευτικού σκάφους και με το πρόσχημα πώλησης ψαριών, κατάφερε να εξαπατήσει τον παθόντα και να τον πείσει να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο για την πάταξη της μικροεγκληματικότητας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 872319219888562467
item