Πρέβεζα: Η Πρέβεζα πρώτη στην Ευρώπη στην αύξηση κρατήσεων το 2019

Πρέβεζα: Η Πρέβεζα πρώτη στην Ευρώπη στην αύξηση κρατήσεων το 2019
Πρώτη στην λίστα των 10 κορυφαίων προορισμών όσον αφορά στην αύξηση των κρατήσεων το 2019, από Ευρωπαίους ταξιδιώτες, σε σύγκριση με το 2018, βρέθηκε η Πρέβεζα, σύμφωνα με την μελέτη European Traveler Insights, της ταξιδιωτικής πλατφόρμας eDreams ODIGEO…

Η ODIGEO είναι μία από τις μεγαλύτερες ιντερνετικές ταξιδιωτικές εταιρείες παγκοσμίως και μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η ODIGEO και κάθε μία από τις πέντε κορυφαίες μάρκες της – Opodo, eDreams, Go Voyages, Travellink και Liligo – έχουν συμβάλει στην εισαγωγή μιας νέας εποχής κρατήσεων. Με παρουσία σε 46 αγορές, είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής πτήσεων στην Ευρώπη, εξυπηρετώντας πάνω από 18 εκατομμύρια πελάτες πέρυσι.

Οι πελάτες της μπορούν να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες προσφορές σε τακτικές πτήσεις, αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, ξενοδοχεία, κρουαζιέρες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, δυναμικά πακέτα, πακέτα διακοπών και ταξιδιωτική ασφάλιση για να κάνουν τα ταξίδια ευκολότερα, πιο προσιτά και καλύτερης αξίας.

Το top 10 των χωρών
Η Αυστραλία είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες το 2019, με 74% αύξηση σε επιβάτες από έτος σε έτος.

Η χώρα διαθέτει μια σειρά παγκόσμιων αξιοθέατων που προσελκύουν το μέσο όρο του κόσμου, με ανταγωνιστική τιμολόγηση πτήσεων, φυσικό περιβάλλον που κόβει την ανάσα και, φυσικά, τους φιλικούς ντόπιους.

Το 2018-2019, το 47% των επισκεπτών ταξίδεψε στην Αυστραλία για τις διακοπές τους για ψυχαγωγία (30%επισκέπτονται φίλους ή συγγενείς. 7,3% για δουλειές και 6,5% για εκπαίδευση).

Η Αλβανία, το μικρό κόσμημα της Ανατολικής Ευρώπης, είχε εντυπωσιακή ανάπτυξη 41%. Η εκστρατεία επικοινωνίας του Γραφείου Τουρισμού βασισμένη στην ταινία «Taken» μπορεί να συνέβαλε στην αύξηση.

Σημαντική ήταν η προώθηση της Αλβανίας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (ΕΤΑΑ), με πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Μάιο του 2019. Το πρόγραμμα στοχεύει να αυξήσει τον Τουρισμό σε τέσσερις περιοχές (Berat, Korçë, Fier και Shkodra).

Ως προορισμός για τουρίστες, η Ινδονησία σημείωσε μια εντυπωσιακή αύξηση 33%. Τα 17.000 νησιά έχουν πολλά να προσφέρουν, συμπεριλαμβανομένων γοητευτικών ναών, θεαματικών βουνών, αμμώδεις άσπρες παραλίες, πλούσιες τοποθεσίες καταδύσεων, πολύ ωραίο φαγητό και πολλά άλλα.

Η Νότια Αφρική έχει σημειώσει αύξηση 31%. Οι επενδύσεις μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιήθηκαν στον τομέα του τουρισμού, συνέβαλλαν σημαντικά στην αύξηση.

Οι προορισμοί
Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός παγκόσμιος προορισμός και σύμφωνα με την μελέτη η Πρέβεζα είναι ο Νο1 προορισμός σε αύξηση κρατήσεων με ένα εντυπωσιακό ποσοστό 121%, το 2019.

Εκτός από τα όμορφα ιστορικά μνημεία, και την ιδανική τοποθεσία (που συνορεύει με κόλπους και λιμνοθάλασσες), η Πρέβεζα θα επωφεληθεί από το άνοιγμα νέων δρομολογίων (με Jet2 και Jet2holidays), καθώς και δρομολόγια που παραμένουν σε λειτουργία και μετά τη γεμάτη καλοκαιρινή περίοδος.

Το νησί της Κεφαλονιάς με αύξηση 59% βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ και η Καλαμάτα βρίσκεται στο top 10, με αύξηση 38%.

Οι μακρινοί προορισμοί με την μεγαλύτερη αύξηση
Οι μακρινοί προορισμοί με την μεγαλύτερη αύξηση είναι οι εξής:

Δημοφιλή τα short breaks
Σε ευρωπαϊκή κλίμακα, τα σύντομα διαλείμματα ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή διακοπών για το 2019 όπως ήταν και το 2018, με το 28% όλων των κρατήσεων να διαρκούν 3 και 4 ημέρες σε διάρκεια.

Tα μεσαίου μήκους ταξίδια ήρθαν στη δεύτερη θέση, με το 26% όλων των κρατήσεων να έχουν διάρκεια 7 και 13 ημερών.

Το 2019, αν και τα διαλείμματα 3 έως 4 ημερών ήταν τα πιο δημοφιλή μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών, το Ηνωμένο Βασίλειο, Η Γαλλία, η Ελβετία και η Δανία ξεχωρίζουν με προτίμηση για διαλείμματα 7 έως 13 ημερών αντί για μικρότερο διάστημα.

Πηγή: money-tourism.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η Πρέβεζα πρώτη στην Ευρώπη στην αύξηση κρατήσεων το 2019
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6955032094929236814
item