Κόκκινη κάρτα για την Uber στο Λονδίνο -Εχασε την άδεια λειτουργίας

Κόκκινη κάρτα για την Uber στο Λονδίνο -Εχασε την άδεια λειτουργίας

Κόκκινη κάρτα έδειξε η αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (Transport for London) στην Uber, αρνούμενη να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της διαδικτυακής υπηρεσίας μίσθωσης ταξί στη βρετανική πρωτεύουσα, που λήγει τα μεσάνυχτα.

Στο δικαιολογητικό της απόφασης η TfL, που είχε ξανακόψει στο παρελθόν την Uber, επικαλείται διάφορες «αποτυχίες» της εταιρείας που εξέθεσαν την ασφάλεια πελατών της σε κίνδυνο, όπως το γεγονός ότι πάνω από 14.000 δρομολόγια έγιναν από ανασφάλιστους οδηγούς. 

«Η ασφάλεια είναι η ύψιστη προτεραιότητα», ανέφερε η TfL σημειώνοντας ότι δεν μπορεί επί παραδείγματι η εταιρεία να συνεργάζεται με ανασφάλιστους οδηγούς που δεν διαθέτουν τη σχετική άδεια.

Μεγάλο πλήγμα για την Uber
Το πλήγμα είναι μεγάλο για την Uber καθώς το Λονδίνο είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά υπηρεσιών ταξί, όπου σύμφωνα με στοιχεία της περίπου 3,5 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή, ενώ έχουν καταχωρηθεί κάπου 40.000 άνθρωποι ως οδηγοί των ταξί της. Η εταιρεία από το Σαν Φρανσίσκο έκανε λόγο για ασυνήθιστη και εσφαλμένη απόφαση.

Επισήμως η άδεια λειτουργίας των αυτοκινήτων της λήγει τα μεσάνυχτα, αλλά η Uber αναμένεται να κάνει έφεση για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να βγει η τελεσίδικη απόφαση. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, επικρότησε την απόφαση της Tfl αν και γνωρίζει, όπως είπε, ότι πολλοί πελάτες της Uber θα δυσαρεστηθούν. 

«Εκείνο, όμως που προέχει είναι η ασφάλειά τους», σημείωσε στο Twitter, προσθέτοντας ότι στη βρετανική πρωτεύουσα υπάρχει χώρος για καινοτόμες επιχειρήσεις, αρκεί οι τελευταίες να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες.

epirusblog.gr
5 of 5
Κόκκινη κάρτα για την Uber στο Λονδίνο -Εχασε την άδεια λειτουργίας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3746132746808676662
item