Μέτωπο Αθήνας-Τελ Αβίβ Κατά Άγκυρας: Τα «Γεράκια» Της ΠΑ Στη «ΒLUE FLAG» – Έρχονται Ισραηλινοί Κομάντος Στην Ελλάδα

Μέτωπο Αθήνας-Τελ Αβίβ Κατά Άγκυρας: Τα «Γεράκια» Της ΠΑ Στη «ΒLUE FLAG» – Έρχονται Ισραηλινοί Κομάντος Στην Ελλάδα

Ξεκινάει η σύγχρονη έκδοση του Top Gun στο δυτικό ημισφαίριο και μια από τις καλύτερες αεροπορικές ασκήσεις του κόσμου, η Ελληνική, δίνει το παρών.

Ο στόχος της άσκησης «ΒLUE FLAG» είναι η προσομοίωση όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερα των σεναρίων «ακραίας αεροπορικής μάχης» καθώς και οι συνδυασμένες πτήσεις (COMAO).

Το Ισραήλ θέλει ακόμα μεγαλύτερη και ισχυρότερη συνεργασία με τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ, που είναι φυσικά οι Έλληνες οι οποίοι κυριαρχούν σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο έναντι οποιονδήποτε άλλων.

Μάλιστα τα σχόλια των Ισραηλινών ΜΜΕ είναι διθυραμβικά για την Ελληνική ΠΑ. Το Πενταπόσταγμα το αναφέρει συνεχώς, οι σχέσεις μας με το Ισραήλ πρέπει να γίνουν στενότερες. Αθήνα, Κάιρο, Τελ Αβίβ, πρέπει να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΙΓΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Ήδη στην αεροπορική βάση Ovda στο νότιο Ισραήλ μέσα στην έρημο και κοντά στη χερσόνησο του Σινά έχουν μετασταθμεύσει ελληνικά μαχητικά F-16 block 52 Advance από την 335 μοίρα, τους «Τίγρεις» του Αράξου.

Στη βάση, η οποία βρίσκεται κοντά στον Κόλπο της Άκαμπα έχει ταξιδέψει σημαντικός αριθμός Ελλήνων πιλότων και τεχνικών εδάφους.

Τα ελληνικά «φτερά» λαμβάνουν μέρος στη ΒLUE FLAG τη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του Ισραήλ και μια από τις σημαντικότερες στον κόσμο, αναφέρει το newpost.gr

Τα ελληνικά «γεράκια» μαζί με κάποιες από τις καλύτερες πολεμικές αεροπορίες του κόσμου-εκτός από τους Ισραηλινούς στη BlueFlag θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων και οι Αμερικανοί-για τις επόμενες 15 ημέρες θα συμμετέχουν σε κάθε είδους και υψηλής δυσκολίας σενάρια ασκήσεων.

Θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν μαζί με τα μαχητικά F-35 που διαθέτει το Ισραήλ αλλά και αεροσκάφη F-16 και F-15.

Σύνθετες αποστολές αεροπορικών επιχειρήσεων (Composite Air Operations-COMAO), ημέρα και νύχτα που περιλαμβάνουν τόσο προστασία όσο και κρούση, θα δώσουν στους Έλληνες πιλότους πολύτιμες εμπειρίες. Ειδικά οι Ισραηλινοί διαθέτουν τεράστια γνώση σε αποστολές αέρος εδάφους αφού επιχειρούν καθημερινά σε πραγματικές συνθήκες.

Οι Έλληνες ιπτάμενοι οι οποίοι διαθέτουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης αναμένεται σε πολλές αποστολές να τοποθετηθούν επικεφαλής σχηματισμών.

Πριν λίγες ημέρες η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ διέθεσε στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία ιπτάμενο τάνκερ και εκτελέστηκε άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού στην Ανατολική Μεσόγειο με συμμετοχή μεγάλου αριθμού Ελληνικών F-16.

ISRAHLINOI «SAYERET» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το παραπάνω, όμως, βήμα στη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ θα είναι η αποστολή στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες των περίφημων Ισραηλινών κομάντος «Sayeret» για συνεκπαίδευση με τους Έλληνες επίλεκτους συναδέλφους τους.

Το Τελ Αβίβ προχωρά σε μία ακόμη κίνηση υψηλού συμβολισμού στέλνοντας στην Ελλάδα την αφρόκρεμα των SOF της χώρας.

Οι Ισραηλινοί κομάντος, οι οποίοι σπάνια βγαίνουν από τα σύνορα της πατρίδας τους, θα εκπαιδευτούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον γι’ αυτούς, μαζί με Έλληνες των Ειδικών Επιχειρήσεων.

Έχει προηγηθεί στο πρόσφατο παρελθόν η επιχειρηματική επίσκεψη του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών στο Ισραήλ που είχαν την ευκαιρία για μια εντελώς διαφορετικού τύπου εκπαίδευση σ’ ένα ρεαλιστικό περιβάλλον, αντιμετωπίζοντας σενάρια ασύμμετρων απειλών.


Τελευταία φορά οι Ισραηλινοί «Sayeret» είχαν εμφανιστεί την περασμένη Άνοιξη στην Κύπρο όταν έλαβαν μέρος μαζί με επίλεκτους της Εθνικής Φρουράς σε άσκηση πάνω στο όρος Τρόοδος.

Πέρα όμως από τη στρατιωτική συνεργασία τεράστια σημασία για τα εθνικά συμφέροντα έχει και η συμφωνία η οποία φαίνεται να έγινε για την ανταλλαγή πληροφοριών υψηλής διαβάθμισης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.


Καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης των δύο κρατών είναι ξεκάθαρο ότι «έπαιξε» η πρόσφατη «τριμερής» Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία προετοίμασε το έδαφος….
epirusblog.gr
5 of 5
Μέτωπο Αθήνας-Τελ Αβίβ Κατά Άγκυρας: Τα «Γεράκια» Της ΠΑ Στη «ΒLUE FLAG» – Έρχονται Ισραηλινοί Κομάντος Στην Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5897768041462673431
item