Άρτα: Eκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Άρτα: Eκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Οι εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία ξεκίνησαν την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 στο Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο της Άρτας και κορυφώνονται στις 3 Δεκεμβρίου 2019 στο Εμπορικό Επιμελητήριο, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης υπέρ των δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων των ατόμων με αναπηρία.

Οι δράσεις διοργανώνονται από τους φορείς: Οικοτροφείο «Αίολος» της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π), το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Αγία Θεοδώρα» του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με ειδικές ανάγκες, το Κ.Δ.Α.Π – Μ.Ε.Α του Δήμου Αρταίων και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Ε.Ε.Σ Άρτας.

Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των δράσεων, που υλοποιήθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Άρτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου). 

Η έκθεση φωτογραφίας «ΠΑΡΟΝΤΕΣ», η οποία δημιουργήθηκε μέσα από την διετή συνεργασία του Οικοτροφείου «Αίολος» της Ε.Ψ.Ε.Π με τον Φωτογραφικό Σύλλογο Άρτας ΦωτΟΑρτ, φιλοξενήθηκε στο Μουσικό σχολείο για ολόκληρη την εβδομάδα, Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί των δομών της πόλης, που έχουν ως αντικείμενο την φροντίδα ατόμων με αναπηρία, πραγματοποίησαν σε όλα τα τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου, διαδραστικές παρεμβάσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαφορετικότητας, την ενίσχυση της κοινωνικής τους ενσυναίσθησης και τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου.

Στην υλοποίηση των δράσεων στο χώρο του σχολείου συμμετείχαν: η Ψυχολόγος Τάλλαρου Μαρία- Χριστίνα και η Παπαβασιλείου Σόνια - Κοινωνική Λειτουργός& επιστημονικά υπεύθυνη του οικοτροφείου Αίολος, η Ψυχολόγος Κουφού – Ζαρκαλή Αγγελική και η Μαλαμή Γεωργία Κοινωνική Λειτουργός από το Κ.Δ.Η.Φ «Αγία Θεοδώρα» του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας, η Κοινωνική Λειτουργός Ντζιούνη Παναγιώτα από το Κ.Δ.Α.Π-Μ.Ε.Α της Δ. Η. Κ. Ε. Δ. Α και η Κοινωνική Λειτουργός Ζαρονίκου Σταυρούλα από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Άρτας.

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου οι φορείς: ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α.Μ.Ε.Α ΑΡΤΑΣ, ΚΔΑΠ- ΜΕΑ ΤΗΣ ΔΗΚΕΔΑ, Κ.Δ.Η.Φ « ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ», Κ.Δ.Η.Φ « ΑΓΚΑΛΙΑ», ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΙΟΛΟΣ Ε.Ψ.Ε.Π , ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ, ΕΕΕΕΚ ΑΡΤΑΣ , ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΤΑΣ , Κ.Ε.Σ.Υ Ν.ΑΡΤΑΣ. ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ ΑΡΤΑΣ, Τ.Ο.Μ.Υ ΑΡΤΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ Β.Δ ΕΛΛΑΔΑΣ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΆΡΤΑΣ θα πραγματοποιήσουν συμβολική πορεία με την συμμετοχή εργαζομένων και ωφελούμενων. 

Η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ από την πλατεία Κιλκίς και θα καταλήξει στο Εμπορικό Επιμελητήριο, όπου θα ακολουθήσουν εργαστήρια δημιουργίας και έκφρασης. 

Στο χώρο του Επιμελητηρίου θα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «ΠΑΡΟΝΤΕΣ» η οποία θα είναι ανοιχτή προς το ευρύ κοινό. Ακόμα θα πραγματοποιηθεί facepainting από την Λάμπρου Θεοδώρα- Εριέττα για μικρά και μεγάλα παιδιά!!!

Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι οποίοι θα τραγουδήσουν για τη διαφορετικότητα υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Παναγιώτη Γιαννούτσου.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Eκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8385839585673690820
item