ΚΥΠΡΟΣ: BMP-1 Τ/Θ εξοπλισμένα με πυροβόλο ZU-23-2 παρέλαβε η ΕΛΔΥΚ

ΚΥΠΡΟΣ: BMP-1 Τ/Θ εξοπλισμένα με πυροβόλο ZU-23-2 παρέλαβε η ΕΛΔΥΚ
Εντυπωσιακή και άκρως αποκαλυπτική ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων.

Για πρώτη φορά, επιδείχθηκε στους παρευρισκόμενους τεθωρακισμένο όχημα BMP-1, το οποίο έφερε το δίδυμο ρωσικό Α/Α ZU-23-2 μετά τη σχετική μετατροπή και «πάντρεμα» των δύο συστημάτων που έγινε στην Ελλάδα, από το 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία η άψογη παρουσία των στελεχών εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, πέρα από την παρουσίαση των οπλικών συστημάτων που διαθέτει η ΕΛΔΥΚ, οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες που υπηρετούν στην ιστορική αυτή Μονάδα με τη βαριά κληρονομιά, έδειξαν ένα μέρος μόνο των δυνατοτήτων τους σε μια σύντομη και άκρως ρεαλιστική άσκηση αμέσου αντιδράσεως.

Η ΕΛΔΥΚ, είναι μια Μονάδα του Ελληνικού Στρατού που ξεχωρίζει για την πειθαρχία, την ρεαλιστική εκπαίδευση και την αίσθηση καθήκοντος που διακατέχει όσους υπηρετούν σε αυτήν. Από την Διοίκηση μέχρι τον τελευταίο άνδρα, η τιμή και η υπερηφάνεια του να είσαι ΕΛΔΥΚάριος γίνεται άμεσα αντιληπτή.

Είτε σε ασκήσεις, είτε στην καθημερινή εκπαίδευση, είτε σε παρέλαση και εκδηλώσεις. Και αν δοθεί η Διαταγή, όλα όσα διδάσκονται στον καιρό της ειρήνης θα βρουν εφαρμογή σε καιρό επιχειρήσεων…


epirusblog.gr
5 of 5
ΚΥΠΡΟΣ: BMP-1 Τ/Θ εξοπλισμένα με πυροβόλο ZU-23-2 παρέλαβε η ΕΛΔΥΚ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4798442504110267803
item