Άρτα: Νέο σενάριο για φιλοξενία μεταναστών στο κέντρο υγειονομικού



Άρτα: Νέο σενάριο για φιλοξενία μεταναστών στο κέντρο υγειονομιΘέμα χρόνου θεωρείται η μεταφορά μεταναστών και στην Άρτα...
Κι αυτό, γιατί η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι πριν από το 2020 πρέπει να έχουν «ανασάνει» τα νησιά από τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται σε αυτά.

Χθες, στο μεσημβρινό δελτίο του Star, ακούστηκε και πάλι το Κέντρο Υγειονομικού στην Άρτα και, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, είναι ένα από τα οκτώ υποψήφια στρατόπεδα που θα μετατραπούν σε κλειστή δομή.

Το ρεπορτάζ, λοιπόν, αναφέρει τα εξής:

"Η κυβέρνηση επισπεύδει το σχεδιασμό της για αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου και κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα ως τα τέλη του χρόνου. 

Η εντολή του Μαξίμου είναι να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2020 ο νέος μεταναστευτικός νόμος, που προβλέπει την ολοκλήρωση της εξέτασης των αιτήσεων για απονομή ασύλου μέσα σε τρεις μήνες.

Οκτώ στρατόπεδα που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νέες κλειστές δομές για μετανάστες που κρίνεται ότι δε διαθέτουν προσφυγικό προφίλ, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, με σκοπό να επιλεγούν τουλάχιστον 5, προκειμένου να διασφαλίζεται πως οι αλλοδαποί δε θα ξεπερνούν το 1% του συνολικού πληθυσμού της περιφέρειας".

Σύμφωνα με πληροφορίες του μεσημβρινού δελτίου του Star, πρόκειται για τα κέντρα:
 
-Μηχανικού στο Ναύπλιο
-Εφοδιασμού – Μεταφορών στη Σπάρτη
-Πυροβολικού στη Θήβα (ή εναλλακτικά Υλικού Πολέμου στη Λαμία)
-9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα
-547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού στο Ρέθυμνο
-2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι
-1ο Σύνταγμα Πεζικού-ΔΙΚΕ στην Τρίπολη (ή εναλλακτικά Διακλαδικό Κέντρο στην ίδια πόλη και)
- Κέντρο Υγειονομικού στην Άρτα.

«Η κυβέρνηση έχει πάρει μια πολιτική απόφαση η οποία λέει ότι οι μετανάστες θα στεγαστούν σε όλη τη χώρα, πλην των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, σε ποσοστό που δε θα ξεπερνάει το 1% του ενεργού πληθυσμού, και θεωρώ ότι με την υλοποίηση αυτής της πολιτικής δέσμευσης θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη ανάσα» δήλωσε ο Θόδωρος Καραόγλου, υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Νέο σενάριο για φιλοξενία μεταναστών στο κέντρο υγειονομικού
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 612841730478027195
item