Άρτα: Εκπαιδευτικό σεμινάριο από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας «Αμβρακία Αναπτυξιακή»

Άρτα: Εκπαιδευτικό σεμινάριο από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας «Αμβρακία Αναπτυξιακή»
«Ιδέες, Προτάσεις και Καλές Πρακτικές για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας»

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, από 10.00 έως 18.00, η Αναπτυξιακή Εταιρία του Επιμελητηρίου Άρτας «Αμβρακία Αναπτυξιακή», διοργανώνει, στο πλαίσιο του έργου InClust, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Ιδέες, Προτάσεις και Καλές Πρακτικές για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας».

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν ιδέες, προτάσεις. έργα και καλές πρακτικές αναφορικά με τη δυναμική της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας, τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και παράλληλα τη δημιουργίας νέων ποιοτικών και βιώσιμων θέσεων εργασίας. 

Εισηγητές θα είναι εκπρόσωποι φορέων τόσο από την περιοχή της Ηπείρου αλλά και από άλλες όμορες Περιφέρειες. Σε ειδική ενότητα στο τέλος του σεμιναρίου θα συζητηθούν οι επόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες του Δημιουργικού Συνεργατικού Σχηματισμού Άρτας (Arta’s Creative Cluster).

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε φορείς Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Άρτας. 

Ως φορείς Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας (ΠΔΒ), θεωρούνται όλοι οι φορείς κερδοσκοπικοί και μη κερδοσκοπικοί, τυπικοί και άτυποι, υπό σύσταση και υφιστάμενοι, μονοπρόσωποι και πολυπρόσωποι που δραστηριοποιούνται ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά στις: εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία κλπ.), παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός, μουσική κλπ), λιανικό εμπόριο πολιτιστικών αγαθών, δημιουργία και εμπόριο προϊόντων λαϊκής τέχνης και παράδοσης υψηλού αισθητικού ή συμβολικού χαρακτήρα που η χρήση τους αποσκοπεί στον ερεθισμό των βιωματικών αντιδράσεων του καταναλωτή. εφαρμοσμένες τέχνες (γραφιστική, product design, web design κλπ.), αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, βιβλιοθήκες και μουσεία οπτικοακουστικά, αλλά και ό,τι σχετίζεται με την αναπαραγωγή τους όπως εκδόσεις, εκτυπώσεις, κατασκευές, περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαφήμιση κ.ά.


Λίγα λόγια για το Έργο InClust

Στόχος του έργου "InClust" είναι η ενίσχυση και υποστήριξη των πολιτιστικών και δημιουργικών δράσεων και πρωτοβουλιών στις περιοχές της:

• Άρτας

• Κέρκυρας

• Αυλώνας (Αλβανία)

• Κορυτσάς (Αλβανία)

Το “InClust” είναι μια πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Άρτας (Αμβρακία Αναπτυξιακή) η οποία είναι επικεφαλής της σύμπραξης των φορέων που υλοποιούν το έργο. Στη σύμπραξη αυτή επιπλέον συμμετέχουν:

• Επιτροπή Ερευνών Ιόνιου Πανεπιστήμιου, Τμήμα Αρχειονομίας βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας

• ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΚΕ

• Auleda - Local Economic Development Agency (Αλβανία)

• Δήμος Κορυτσάς (Αλβανία)

• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στο πλαίσιο των δράσεων του “InClust” και σε κάθε μια από τις περιοχές εφαρμογής θα:

• γίνει καταγραφή όλων των φορέων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας με στόχο τη δικτύωση μεταξύ τους και την αναζήτηση ευκαιριών συνεργασίας και συνδημιουργίας. Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός συνεργατικού σχηματισμού (cluster) με διακριτό στίγμα ο οποίος θα ενισχύει τις συνέργειες και θα δημιουργεί οικονομίες κλίμακας

• δημιουργηθεί χώρος συστέγασης και συνεργασίας τοπικών δημιουργών, καλλιτεχνών, επιχειρηματιών, παραγωγών και πολιτιστικών φορέων ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και θερμοκοιτίδα για την φιλοξενία νέων συνεργατικών πρωτοβουλιών

• παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες και επιστήμονες της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας

• διοργανωθεί μια μεγάλη έκθεση όπου οι φορείς της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας θα μπορούν να παρουσιάσουν τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους

• διοργανωθούν ανοικτές εκπαιδευτικές δράσεις πάνω σε εξειδικευμένα θέματα της πολιτιστικής / δημιουργικής βιομηχανίας (marketing, χρηματοδοτικές ευκαιρίες, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και δικτύωσης κλπ)

• ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος στο πλαίσιο ημερίδων / συνεδρίων.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Εκπαιδευτικό σεμινάριο από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας «Αμβρακία Αναπτυξιακή»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1147531959359495650
item