Πρέβεζα: Ξεκίνησαν οι τοπογραφικές εργασίες για το έργο επέκτασης του Δήμου Πρέβεζας

                           Πρέβεζα: Ξεκίνησαν οι τοπογραφικές εργασίες για το έργο επέκτασης του Δήμου Πρέβεζας
Ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου “Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση – Πράξη Εφαρμογής περιοχών επέκτασης και των οριοθετημένων περιοχών του Δήμου Πρέβεζας: ΠΕ3Β, ΠΕ4Β, ΠΕ7Β, ΠΕ8Β3, ΠΕ9Δ – Άγιος Γεώργιος – Παντοκράτορας, ΠΕ19 Ψαθάκι”, καθώς συνεργεία της αναδόχου εταιρίας εκτελούν ήδη τοπογραφικές εργασίες υπαίθρου.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά σε έκταση 2.200 στρεμμάτων, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.032.052,40 ευρώ και η υλοποίησή του θα δώσει τη δυνατότητα “επέκτασης” της πόλης και επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που αφορούν διευθέτηση ιδιοκτησιών καθώς και αξιοποίηση δημόσιων χώρων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ .Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:

“Πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα αφού με την ολοκλήρωσή του το σχέδιο πόλης Πρέβεζας θα επεκταθεί σε νέες περιοχές και θα δοθεί ανάσα στην πόλη μας.

To συγκεκριμένο έργο αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική μας Αρχή.

Θα τακτοποιηθούν δικαιοπραξίες που σήμερα αμφισβητούνται, θα γίνει δυνατή η έκδοση οικοδομικών αδειών δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους , θα προχωρήσει η διαμόρφωση νέων κοινόχρηστων χώρων και θα μας δοθεί η δυνατότητα να διανοίξουμε καινούριους δρόμους και να κατασκευάσουμε νέα έργα κοινής ωφέλειας, όπως δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης”.

Η μελέτη πολεοδόμησης αφορά τις περιοχές Άγιο Γεώργιο – Παντοκράτορα – ΠΕ19 Ψαθάκι και τις χαρακτηρισμένες από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως ΠΕ3Β, ΠΕ4Β, ΠΕ5Β, ΠΕ7Β, ΠΕ8Β3 και ΠΕ9, ενώ στο στο Δήμο είναι αναρτημένος ο σχετικός χάρτης για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών.

epirusblog.gr
5 of 5
                           
Πρέβεζα: Ξεκίνησαν οι τοπογραφικές εργασίες για το έργο επέκτασης του Δήμου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
                           
Πρεβεζα 1038323315385056222
item