Άρτα: Συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση


Άρτα: Συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση
Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 11 το πρωί στην πλατεία Κιλκίς, απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και το Εργατικό Κέντρο Άρτας. Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Άρτας, μπροστά στην νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καλεί σε κοινό αγώνα με την οργάνωση Συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας μας για το Σάββατο 30.11.19, στην Άρτα στις 11 π.μ. από την Πλ. Κιλκίς, να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση!

Το ‘νέο Ασφαλιστικό’ που διαφημίζει η ΝΔ είναι παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο. Το σύστημα των ‘τριών πυλώνων’, η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε “ατομική υπόθεση” είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Στο σύστημα που οικοδομούν, ξέρεις τι θα δίνεις, άγνωστο τι θα πάρεις, αφού τα χρήματα τα διαχειρίζονται “επενδυτές” που τα επενδύουν, τα τζογάρουν στα χρηματιστήρια. Τα γεγονότα χρεοκοπίας τέτοιων εταιρειών, που άφησαν στην ένδεια εκατομμύρια ασφαλισμένους, είναι πολύ πρόσφατα. Όλοι αυτοί το τελευταίο διάστημα πανηγυρίζουν.

Στην ουσία απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση και οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, να ρίχνονται όλο και πιο βαθιά στον Καιάδα. Το πρώτο θύμα είναι οι επικουρικές, τις οποίες η κυβέρνηση εισάγει σε σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης, δηλαδή στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας, η κοινή δράση ασφαλισμένων, απόμαχων της δουλειάς, της νεολαίας, των γυναικών και όλου του εργαζόμενου λαού, να ακυρώσει τα σχέδια ολοκληρωτικής παράδοσης της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών!

Αγώνας μαζικός, οργανωμένος, μέσα στους χώρους δουλειάς, στις πόλεις και τα χωριά, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων και των τριών μνημονίων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Για να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίηση τους».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6530198189645528793
item