Γιάννενα: Στις Βρυξέλλες για τα θέματα της Ηπείρου η Μαρία Κεφάλα η βουλευτής της ΝΔ

                       Γιάννενα: Στις Βρυξέλλες για τα θέματα της Ηπείρου η Μαρία Κεφάλα η βουλευτής της ΝΔ

Ως μέλος της πρωτοβουλίας Erasmus for Young MPs του Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις Βρυξέλλες η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία–Αλεξάνδρα Κεφάλα συμμετείχε στις εργασίες της πρώτης συνάντησης Δικτύου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (European Affairs Network) που διοργάνωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, υπεύθυνος για τις σχέσεις με τα εθνικά Κοινοβούλια, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΕΛΚ αποτελεί την πλατφόρμα διαλόγου των ευρωβουλευτών με βουλευτές από τις ΚΟ του ΕΛΚ στα εθνικά Κοινοβούλια και ως στόχο έχει την ανάπτυξη ζητημάτων που απασχολούν την ευρωπαϊκή και εθνική ατζέντα.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει η ανταλλαγή απόψεων και η συχνή επικοινωνία σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να γίνουμε όπως τόνισε η γέφυρα μεταξύ Βρυξελλών και εθνικών πρωτευουσών. “Με αυτό τον τρόπο, θα αποδείξουμε ότι η ΕΕ δεν είναι κάτι απόμακρο και ή γραφειοκρατικό όπως φαντάζει στα μάτια των πολιτών.


Δέσμευση μας είναι να μεταφέρουμε τα προβλήματα της κάθε κοινωνίας ξεχωριστά και στο σύνολο τους για την επίλυση τους στις Βρυξέλλες, θεσμική πρωτεύουσα της ΕΕ και τόπο λήψης των αποφάσεων. Ενώνουμε τις δυνάμεις ώστε η Ευρώπη να επιδρά θετικά στην ζωή των συμπολιτών μας, κυρίως των νέων ανθρώπων.” 


Κατά τη διάρκεια του Erasmus for Young MPs του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, η Βουλευτής Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα είχε συνάντηση με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Επίτροπο της Ελλάδος στην ΕΕ και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Επιπλέον ολοκλήρωσε μια σειρά συναντήσεων με την κ. Eva Maydell υπεύθυνη του δικτύου νέων βουλευτών κάτω των σαράντα ετών των ΚΟ του ΕΛΚ, τον Γενικό Διευθυντή του ΕΛΚ κ. Martin KAMP, με άλλα στελέχη και εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Τέλος η Βουλευτής είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Μάνφρεντ Βέμπερ Πρόεδρο του ΕΛΚ.
epirusblog.gr
5 of 5
                       
Γιάννενα: Στις Βρυξέλλες για τα θέματα της Ηπείρου η Μαρία Κεφάλα η βουλευτής της ΝΔ
epirusblog.gr
5 of 5
                       
Ιωάννινα 4017564681802473341
item