Γιάννενα: Παγκόσμια διάκριση για το «Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!»

Γιάννενα: Παγκόσμια διάκριση για το «Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!»

Την παγκόσμια διάκριση International 2019 Global Person-Centered Innovation Award απέσπασε το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης φοιτητών επαγγελμάτων υγείας στην ενσυναίσθηση «Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!» (Empathize with me, Doctor!).

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τον ψυχολόγο Βασίλη Κιοσσέ. 

Ήταν το θέμα της διδακτορικής του διατριβής «Η ενσυναίσθηση στη σχέση γιατρού-ασθενή: ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση του προγράμματος εκπαίδευσης φοιτητών ιατρικής στην ενσυναίσθηση “Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!”» (άριστα, 6-12-2017).

Η τελετή απονομής έγινε στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών στις 30 Οκτωβρίου, την τελευταία ημέρα του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Προσωποκεντρικής Φροντίδας Υγείας.


Το «Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!» πέρασε μια διαδικασία αξιολόγησης και διακρίθηκε μεταξύ προτάσεων από 26 χώρες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων φορείς και νοσοκομεία όπως το Johns Hopkins. Έτσι έγινε μία από τις δέκα προτάσεις που αναδείχθηκαν για την καινοτομία τους και την «προσωποκεντρικότητά» τους.

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο βραβείο καινοτομίας στην προσωποκεντρική φροντίδα υγείας από τον κορυφαίο οργανισμό Planetree International, τον μοναδικό στον κόσμο που πιστοποιεί μονάδες υγείας εάν πληρούν τα κριτήρια της προσωποκεντρικής φροντίδας.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Παγκόσμια διάκριση για το «Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3779669784512557319
item