Γιατί δεν μπορείτε να κοιμηθείτε μετά από έναν χωρισμό;

Γιατί δεν μπορείτε να κοιμηθείτε μετά από έναν χωρισμό;
Κάθε χωρισμός είναι δύσκολο και μας επηρεάζει συναισθηματικά και αυτό φαίνεται σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, ειδικά δε στον βραδινό ύπνο, όταν περνάς ώρες ατελείωτες να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι και να μη μπορεί να σε πάρει ο ύπνος με τίποτα.
Αυτό μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι είναι φυσιολογικό για ένα διάστημα μετά από έναν χωρισμό. Εκεί που μιλάμε για πρόβλημα είναι η αϋπνία αυτή να διατηρηθεί και αρκετό καιρό μετά από το χωρισμό, όταν κανονικά θα έπρεπε να σου έχει περάσει.
Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το στρες συνδέεται με την αϋπνία και οι χωρισμοί προκαλούν πολύ άγχος. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ένας χωρισμός έχει συγκριθεί με το πένθος. Και τα δυο μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες στον ύπνο, πτώση του ανοσοποιητικού, άσχημες σκέψεις μέχρι και σωματικό πόνο.
Παρόλο που νομίζεις ότι μπορείς να θεραπεύσεις την αϋπνία σου με ένα ζεστό χαμομήλι, η αλήθεια είναι ότι το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ο χρόνος. Κοινώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις μέχρι ο οργανισμός σου να είναι όντως έτοιμος να ξεπεράσει από μόνος του εσωτερικά τα συμπτώματα της θλίψης.
Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ για να αυξήσεις τη ντοπαμίνη σου, δηλαδή την καλή ορμόνη που σου φτιάχνει τη διάθεση είναι να προσπαθείς να βγεις έξω και να γνωρίσεις κόσμο όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται και να μην κάθεσαι μόνη σου σπίτι με παλιά ρούχα κοιτώντας το κενό.
Η αϋπνία λοιπόν χωρίζεται σε παροδική και σε μόνιμη: η παροδική οφείλεται σε ορισμένες συνθήκες, οι οποίες όταν περάσουν ξεπερνιέται και το πρόβλημα της αϋπνίας. Σύμφωνα με τα επίσημα επιστημονικά στοιχεία αυτού του είδους η αϋπνία περνάει μέσα σε μερικές ημέρες ή έστω εβδομάδες.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, κάνοντας ορισμένες αλλαγές στην καθημερινότητά σου πχ. πίνοντας λιγότερους καφέδες ή διαβάζοντας ένα βιβλίο πριν κοιμηθείς μπορείς να επανέλθεις στο ωράριο ύπνου που είχες πριν.
Παρόλο που όλοι μας στεναχωριόμαστε με έναν χωρισμό, ο καθένας το εκδηλώνει διαφορετικά: τα συμπτώματα μπορεί να είναι η απώλεια της όρεξης, η έλλειψη συγκέντρωσης, η έλλειψη υγιεινής, η απελπισία κλπ.
Μετά από έναν χωρισμό οι πρώτες 30 ημέρες είναι ένα διάστημα πένθους το οποίο σε κάθε άνθρωπο εξελίσσεται διαφορετικά και είναι εντελώς φυσιολογικό. Από εκεί και πέρα, αν τα συμπτώματα συνεχίζονται ανάλογα με το πόσο σοβαρά είναι θα πρέπει να απευθυνθεί κανείς μέχρι και σε κάποιον ειδικό για βοήθεια.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιατί δεν μπορείτε να κοιμηθείτε μετά από έναν χωρισμό;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1041376962764318601
item