Γιάννενα: Πρόβλημα με τα δένδρα στα καλώδια ρεύματος

Γιάννενα: Πρόβλημα με τα δένδρα στα καλώδια ρεύματος
Απορρίπτουν οι τεχνικοί τη ΔΕΔΔΗΕ το επιχείρημα που αποτελεί και μία πάγια κριτική το τελευταίο διάστημα ότι για τις πολλές και συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης και στην περιοχή των Ιωαννίνων αλλά και ευρύτερα, ευθύνεται η πλημμελής συντήρηση των δικτύων.
Αντιθέτως, όπως επισημαίνουν η συντήρηση γίνεται τακτικά και στο μέτρο του δυνατού, αν και υπάρχει θέμα με την προμήθεια των υλικών, ωστόσο το σημαντικότερο πρόβλημα δημιουργείται σε πολλές περιοχές εκτός του λεκανοπεδίου εξαιτίας της πυκνής βλάστησης και των ψηλών δέντρων που ακουμπούν στα καλώδια ρεύματος.
Σύμφωνα με τον Β. Γούκο από την Ένωση Τεχνιτών του ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες σε περιοχές των δήμων Ζίτσας, Πωγωνίου και Κόνιτσας οφείλονται κατά κύριο λόγο στα πολύ ψηλά δέντρα που είτε λόγω των ανέμων, είτε σε έντονα καιρικά φαινόμενα όπως αυτά της προηγούμενης Πέμπτης ακουμπούν στα καλώδια ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να «πέφτει» το ρεύμα.
Ο κ. Γούκος με αφορμή και τις διαστάσεις που έλαβε η συζήτηση έπειτα και από την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή και τις παρεμβάσεις δήμων με ανακοινώσεις τόνισε ότι θα ήταν προτιμότερο να έχουν γίνει κοινές παρεμβάσεις και των δήμων και των βουλευτών προς τις δασικές υπηρεσίες που δεν επιτρέπουν την κοπή δέντρων ώστε να δημιουργηθεί ένας διάδρομος ζωτικής σημασίας για το δίκτυο ηλεκτροδότησης.
«Υπάρχουν δίκτυα πολλών χιλιομέτρων μέσα σε πυκνή βλάστηση με τεράστια δέντρα που μπορεί σήμερα να αποκαθιστούμε τη βλάβη και επιστρέφοντας στη βάση μας να παθαίνουν μία καινούργια, στο ίδιο σημείο ή σε πολύ μικρή απόσταση», σημείωσε μεταξύ άλλων σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Γούκος προσθέτοντας ότι ειδικά σε περιοχές του Δήμου Ζίτσας από το Γκρίμποβο μέχρι την Αετόπετρα παρουσιάζονται συχνά αντίστοιχα προβλήματα, όμως η υπηρεσία δεν έχει καταφέρει να βρει κοινή συνισταμένη με το Δασαρχείο. 
Παρόλα αυτά για συγκεκριμένες διακοπές ηλεκτροδότησης που έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι και πριν λίγες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή, ο κ. Γούκος τόνισε ότι στην περιοχή εκτελούνταν εργασίες για το δίκτυο ηλεκτροδότησης του υπό κατασκευή αιολικού πάρκου στον Κασιδιάρη και υπήρχε ενημέρωση και του δήμου Ζίτσας για τις προγραμματισμένες διακοπές.
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρόβλημα με τα δένδρα στα καλώδια ρεύματος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5821529508208334725
item