Πρέβεζα: Ο τομέας της υγείας σημείο αναφοράς στη συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου

Πρέβεζα: Ο τομέας της υγείας σημείο αναφοράς στη συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου
Συνάντηση με το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ.Θωμά Δήμα, τον αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Γεωργίου και το γραμματέα κ.Δημήτρη Σουμαλεύρη.

Υπόψη του κ. Γεωργάκου τέθηκαν τα θέματα της υγείας στην περιοχή ενώ και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε έντονη ανησυχία και ενδιαφέρον για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας υπενθύμισε στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου το ψήφισμα που πρόσφατα εξέδωσε και απέστειλε προς τις αρμόδιες αρχές το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας μεταξύ άλλων τη συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας, την ενίσχυσή του με προσωπικό καθώς και το πάγιο αίτημα της ανέγερσης νέου Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις ελλείψεις της μονάδας ΠΕΔΥ-ΤΟΜΥ, τόσο σε επιστημονικό προσωπικό κρίσιμων ειδικοτήτων όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και στην ομαλή λειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ .

Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη τροποποίησης του οργανισμού του Νοσοκομείου προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών και συνακόλουθα των οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και να καλυφθούν οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της περιοχής.

Με δεδομένο εξάλλου το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον ιατρικό τουρισμό , ο οποίος σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο του Ακτίου και τις μαρίνες της περιοχής μπορεί να αναπτυχθεί ιδιαίτερα στην Πρέβεζα , ο κ. Γεωργάκος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου ότι στο site τουριστικής προβολής του Δήμου θα υπάρξει ειδική ενότητα όπου θα συμπεριληφθούν στα ελληνικά και τα αγγλικά όλοι οι γιατροί ειδικοτήτων, ώστε να υπάρχει πλήρης πρόσβαση από τους έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες.

Τέλος ο Δήμαρχος Πρέβεζας δεσμεύτηκε μετά την ανάληψη της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και των αρχών της περιοχής για να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν στον τομέα της υγείας και να δρομολογηθεί η προώθησή τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ο τομέας της υγείας σημείο αναφοράς στη συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2122148187946814591
item