Γιάννενα: Προς δημοπράτηση το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

Γιάννενα: Προς δημοπράτηση το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

Την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έργων για το 2019 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό την αναβάθμιση δικτύου εμπορικών οδών στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης που αποτελεί υποέργο της πράξης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Ιωαννιτών. 

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της μεγάλης παρέμβασης καθώς το επόμενο βήμα είναι η έγκριση των όρων δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» από την προηγούμενη δημοτική αρχή και σκοπός της σημερινής είναι να προχωρήσει στην υλοποίησή του με ταχείς ρυθμούς.

Σημειώνεται ότι υλοποιείται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.
Η περιοχή παρέμβασης είναι το ιστορικό- εμπορικό κέντρο της πόλης που οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη, Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Άγιος Νικόλαος) και Ευαγγελίδη.

Οι ενέργειες που περιλαμβάνονται είναι η αναβάθμιση του δικτύου των εμπορικών οδών, με έργα ανάπλασης, νέο αστικό εξοπλισμό και φυτεύσεις, τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων, εγκατάσταση εξοπλισμού πρόσβασης στο διαδίκτυο ενώ περιλαμβάνει και δράσεις για την ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και την υποστήριξη λειτουργίας και προβολής του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,8 εκατομμύρια. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προς δημοπράτηση το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6371019938764816006
item