Πρέβεζα: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για το Νοσοκομείο

Πρέβεζα: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για το Νοσοκομείο
Με ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των συνδυασμών που μετέχουν σε αυτό, “Δήμος της Καρδιάς μας”, “Δημοτική Συνεργασία”, “Ανάπτυξη Τώρα”, “Δημοτική Ανατροπή” και “Στροφή στο Μέλλον”, το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ζητά τη συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και την ανέγερση νέου Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα το ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί προς τον Πρωθυπουργό ,το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ, τα κόμματα, και όλους τους τοπικούς φορείς αναφέρει ότι:

“1. Το Νοσοκομείο Πρέβεζας αποτελεί τη μεγαλύτερη δομή Υγείας η οποία εδώ και περίπου 50 έτη παρέχει υπηρεσίες Υγείας τόσο στο πρωτοβάθμιο, όσο και στο δευτεροβάθμιο επίπεδο. Η Υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων του νομού εξαρτώνται καθοριστικά από την ύπαρξη ή όχι της δομής καθώς και από τις υπηρεσίες που παρέχει. Ως εκ τούτου, χωρίς δημόσιο νοσοκομείο στην πόλη, καταργείται ουσιαστικά η δημόσια Υγεία στο νομό και την ευρύτερη περιοχή.

2. Ένα επιπλέον πρόβλημα που υπονομεύει την ομαλή λειτουργία του τοπικού νοσοκομείου είναι οι παλαιές φθαρμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς και ο απαρχαιωμένος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

3. Η σημερινή διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ προσπαθεί να οργανώσει κοινές εφημερίες στο Καρδιολογικό και το Αναισθητικό τμήμα του Γ.Ν. Πρέβεζας με αυτό της Λευκάδας, γεγονός που ίσως οδηγήσει στη συλλειτουργία- συγχώνευση τμημάτων του Νοσοκομείου Πρέβεζας με αυτό της Λευκάδας. Η συλλειτουργία- συγχώνευση αν εφαρμοστεί θα αποδυναμώσει το ήδη αποδυναμωμένο Νοσοκομείο Πρέβεζας από προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης.

4. Το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όργανο εκλεγμένο από την τοπική κοινωνία, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κωφεύει μπροστά σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση, αλλά πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση μπροστά σε αυτά τα προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννάν.

Γι αυτό λοιπόν ζητάμε:

· Οχι στη συλλειτουργία κλινικών των δύο νοσοκομείων Πρέβεζας και   Λευκάδας.
.  Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού , παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
· Ικανοποίηση του υπερώριμου αιτήματος για ανέγερση νέου δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, με άμεση πρωτοβουλία σε συναντήσεις με τους βουλευτές.

Η υγεία θεωρείται δημόσιο αγαθό, θέλουμε να είναι προσβάσιμο, ποιοτικό για όλους και δεν μπορεί βεβαίως να προσεγγίζεται με λογιστικούς, δημοσιονομικούς και όρους αγοράς.”
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας για το Νοσοκομείο
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 263627851402250745
item