Χάνουμε την υπομονή μας πιο εύκολα και φταίει η τεχνολογία

Χάνουμε την υπομονή μας πιο εύκολα και φταίει η τεχνολογία
Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η κυριαρχία της ψηφιακής τεχνολογίας, όπως τα smartphones και τα tablets, ευθύνονται γι΄ αυτή την αυξανόμενη έλλειψη υπομονής.
Η υπομονή είναι αρετή, αλλά πλέον, είναι σπάνια στη σύγχρονη κοινωνία.
Σύμφωνα με έρευνα σε δύο χιλιάδες Βρετανούς ενήλικες, όλες οι πολυτέλειες της σύγχρονης ζωής έχουν κάνει τους περισσότερους ανθρώπους απίστευτα ανυπόμονους - σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής τους.
«Περιμένουμε 16 δευτερόλεπτα για να φορτώσει μία ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο και 25 δευτερόλεπτα στο φανάρι για να αλλάξει ο σηματοδότης... Η τεχνολογία μας κάνει όλο και πιο ανυπόμονους. Χάνουμε την υπομονή μας πολύ εύκολα. 
Από την ώρα που ξυπνάμε, τρέχουμε και δεν φθάνουμε... Ο μέσος άνθρωπος απογοητεύεται μετά από 16 δευτερόλεπτα αναμονής για να φορτώσει μία ιστοσελίδα και 25 δευτερόλεπτα για αλλάξει το σήμα κυκλοφορίας».
Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, το 38% των ερωτηθέντων χάνει την υπομονή του προσπαθώντας να κρατήσει σημειώσεις και να παρακολουθήσει έναν ομιλητή κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ή εργασίας.
Συχνά χρειάζονται δευτερόλεπτα μόνο για να χάσει κανείς την ψυχραιμία του. Για παράδειγμα, οι Βρετανοί ερωτηθέντες δήλωσαν ότι χάνουν την ψυχραιμία τους μετά από μόλις 20 δευτερόλεπτα περιμένοντας να στεγνώσει το μελάνι σε μια ευχετήρια κάρτα. 
Επιπλέον, ανέφεραν ότι χάνουν την υπομονή τους έπειτα από μόλις 18 δευτερόλεπτα αναζήτησης ενός στυλό.
Ακόμη και για ένα φλιτζάνι τσάι, σύμβολο του ελεύθερου χρόνου των Βρετανών , οι πολίτες χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους. Εάν, δηλαδή, ο βραστήρας κάνει πάνω από 28 δευτερόλεπτα για να βράσει το νερό...
epirusblog.gr
5 of 5
Χάνουμε την υπομονή μας πιο εύκολα και φταίει η τεχνολογία
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7868516991634651007
item