Μαραγγέλη: Δεν γνωρίζω τίποτα για δωροδοκία πολιτικών προσώπων

Μαραγγέλη: Δεν γνωρίζω τίποτα για δωροδοκία πολιτικών προσώπων

Πλήρη άγνοια για τα περί δωροδοκίας πολιτικών προσώπων στην καταγγελλόμενη σκευωρία Novartis, δηλώνει κατά πληροφορίες η πρώην γραμματέας του άλλοτε ισχυρού άνδρα της εταιρίας, Κωνσταντίνου Φρουζή.

Δεν γνωρίζω τίποτα για Λοβέρδο, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα, Λυκουρέντζο

Καταθέτοντας στην Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η Μαρία Μαραγγέλη, φέρεται να τόνισε ότι δεν υπέπεσε ποτέ στην αντίληψή της πρακτική χρηματισμού πολιτικών από τον κ. Φρουζή, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν τον είδε ποτέ να φεύγει από την εταιρία με τροχήλατη βαλίτσα με χρήματα, αποδομώντας κατ' ουσίαν τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων .

Η μάρτυς ερωτήθηκε ονομαστικά για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα και Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τους οποίους φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα.

Δεν γνωρίζω τίποτα για βαλίτσες και δωροδοκίες πολιτικών

«Δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου για πολιτικά πρόσωπα. Δεν ήταν αρμοδιότητά μου. Δεν γνωρίζω κάτι για βαλίτσες και δωροδοκίες. 

Δεν είδα ποτέ τον Φρουζή να φεύγει με λεφτά», φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων η ίδια στην Προανακριτική Επιτροπή και απαντώντας ονομαστικά για κάθε πολιτικό πρόσθεσε: «Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου δωροδοκία Λοβέρδου, ούτε Λυκουρέντζου. 

Δεν γνωρίζω για εμβόλια H1N1. Δεν γνωρίζω να υπήρξε δωροδοκία Αβραμόπουλου. Ούτε για Στουρνάρα γνωρίζω.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κ. Μαραγγέλη υποστήριξε ότι ο κ. Φρουζής όφειλε να συναντά πολιτικά πρόσωπα εκ του θεσμικού του ρόλου στον ΣΦΕΕ και πως κάτι τέτοιο απέρρεε από τις αρμοδιότητές του.

Δεν είδα τον Φρουζή να φεύγει με βαλίτσα με λεφτά για Σαμαρά

Ερωτηθείσα, δε, για την πολυσυζητημένη τροχήλατη βαλίτσα η Μαρία Μαραγγέλη,  φέρεται να δήλωσε ότι ο κ. Φρουζής πάντα κρατούσε  τη μαύρη τσάντα του, προσθέτοντας όμως ότι δεν γνωρίζει τίποτα για βαλίτσα με χρήματα από τον κ. Φρουζή προς τον Αντώνη Σαμαρά.

«Μαύρη τσάντα με χρήματα που να έφυγε από τη Novartis με τον Φρουζή για τον Αντώνη Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο», φέρεται να έχει πει η ίδια.


epirusblog.gr
5 of 5
Μαραγγέλη: Δεν γνωρίζω τίποτα για δωροδοκία πολιτικών προσώπων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1111075128443195452
item