Οι Κροίσοι Θέλουν Να Γίνουν… Αθάνατοι: Χρηματοδοτούν Έρευνες Για Να Νικήσουν Τη Γήρανση Και Τον Θάνατο

Οι Κροίσοι Θέλουν Να Γίνουν… Αθάνατοι: Χρηματοδοτούν Έρευνες Για Να Νικήσουν Τη Γήρανση Και Τον Θάνατο

Ο Πίτερ Τίελ, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του Paypal, σκοπεύει να ζήσει μέχρι τα 120. Συγκριτικά με άλλους δισεκατομμυριούχους, το σχέδιό του δεν μοιάζει ιδιαίτερα φιλόδοξο…

Ο Ντμίτρι Ιτσκόβ, ο «νονός» του ρωσικού ίντερνετ, έχει δηλώσει πως στόχος του είναι να ζήσει μέχρι τα 10.000 (!), ο Λάρι Ελισον, συνιδρυτής της Oracle, βρίσκει την ιδέα αποδοχής της θνητότητας «ακατανόητη» και ο Σεργκέι Μπριν, συνιδρυτής της Google, ελπίζει μια μέρα να θεραπεύσει τον καρκίνο. 


Αν και τα σχέδιά τους ακούγονται τρελά, το σκεπτικό των «Τιτάνων της τεχνολογίας» βασίζεται σε πραγματική επιστήμη που μπορεί να αλλάξει άρδην ό,τι ξέρουμε για τη ζωή και τον θάνατο και οι «Αθάνατοι» της Σίλικον Βάλεϊ, όπως λέγονται, ρίχνουν πολλά λεφτά σε έρευνες για να καταφέρουν να νικήσουν τον θάνατο.

Ο Τίελ για παράδειγμα έχει δώσει 3,4 εκατομμύρια δολάρια στο Ιδρυμα Μαθουσάλα, το οποίο ασχολείται με έρευνες για τον εντοπισμό φαρμάκων που θεραπεύουν επτά τύπους φθοράς κυττάρων που σχετίζονται με τη γήρανση.

Στο «κλαμπ των Αθανάτων» μπήκε πριν από μερικά χρόνια και ο Ελον Μασκ, ιδρυτής της Tesla, καθώς μοιράζεται τον στόχο περί μακροβιότητας, αφού το να παραδεχτούν ότι θα πεθάνουν (ή θα πεθάνουν εντός φυσιολογικών πλαισίων) είναι συνώνυμο με αποδοχή ήττας. 


«Ακούω τόσους ανθρώπους να λένε ότι ο θάνατος είναι φυσιολογικός, μέρος της ζωής και σκέφτομαι ότι δεν είναι αλήθεια. 

Για μένα ο θάνατος είναι ένα πρόβλημα που λύνεται», δήλωσε ο Πίτερ Τίελ το 2012, γι’ αυτό μαζί με τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος έχουν κάνει χορηγίες εκατομμυρίων στο Unity Biotechnology, ελπίζοντας πως οι επιστήμονες θα βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της γήρανσης.

Οπως αναφέρει η Telegraph, με μια δόση σαρκασμού, «δεν είναι λίγοι οι δισεκατομμυριούχοι που θέλουν αρκετό χρόνο στη Γη για να μπορέσουν να ξοδέψουν όλα τα χρήματα που κέρδισαν». 


Σε κάθε περίπτωση η Σίλικον Βάλεϊ φαίνεται πως είναι το σωστό μέρος για την αναζήτηση της αιώνιας νιότης, αφού οι άνθρωποι εκεί έχουν αρκετά χρήματα και την επιθυμία να πάρουν ρίσκα. 

Δισεκατομμυριούχοι στη Σίλικον Βάλεϊ ισχυρίζονται πως γνωρίζουν τα μυστικά για την… αθανασία, και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψαν κάποια από αυτά στο συνέδριο «Επανάσταση ενάντια στη γήρανση και τον θάνατο» στο Λας Βέγκας.

Αντι-γήρανσηΟι συνιδρυτές της Google έχουν στήσει την εταιρία «Calico», που στόχο έχει την αντιμετώπιση της γήρανσης και των συνεπειών της. 


Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να καταλήξουν πως ο γυμνός αρουραίος ή το κουτάβι της ερήμου (Heterocephalus glaber) που συναντάται στην ανατολική Αφρική είναι το πρώτο θηλαστικό που αντιστέκεται στη γήρανση, στον καρκίνο και στη στέρηση οξυγόνου, κάτι που θεωρείται καθοριστικής σημασίας ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά της νεότητας.

Αντιγηραντικοί καταστολείς με τη μορφή προβιοτικών έχουν δημιουργηθεί με βάση μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κλωθώ, η οποία βρίσκεται στο έντερο των ανθρώπων που έχουν μια μακρά ζωή. 


Εναντι 9.250 ευρώ μπορεί κανείς να αγοράσει την «Immortalis Klotho Formula» από το Harrods και να ακολουθήσει τρίμηνη θεραπεία. Πίσω από τη φόρμουλα βρίσκεται ο δρ Μάρκο Ρουγκιέρο, που πιστεύει ότι έχει βρει την πηγή της αθανασίας.

Μεταγγίσεις αίματοςΟι μεταγγίσεις αίματος από νεαρά θηλαστικά σε γηραιότερα θηλαστικά βρίσκονται ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο, αφού πολλοί θεωρούν ότι είναι μια πιθανή λύση για όσους αναζητούν την αθανασία. 


Η τεχνική βοηθάει στην αντικατάσταση του παλιού αίματος που είναι επιρρεπές σε ασθένειες με νέο, φρέσκο αίμα, πιο ανθεκτικό στη φθορά.

Πάντως, εταιρία που εφάρμοζε αυτή την τεχνική σε στελέχη της Σίλικον Βάλεϊ έναντι 7.100 ευρώ αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία της έπειτα από ελέγχους της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). 


Η Υπηρεσία προειδοποίησε ότι βγάζουν κέρδος υποσχόμενοι θεραπείες και γιατροσόφια χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Την ίδια ώρα, οι θεραπείες με βλαστοκύτταρα γίνονται ολοένα πιο δημοφιλείς.

ΔίαιταΟι δίαιτες με περιορισμό των θερμίδων λέγεται πως βοηθούν στη μακροβιότητα. Ο 42χρονος ιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, για να εφαρμόσει αυτή την τεχνική, μένει νηστικός για 22 ώρες την ημέρα και τρώει τα γεύματά του εντός δύο ωρών. 


Ο Ντόρσεϊ, με περιουσία 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, συνήθως επιλέγει ψάρι, κοτόπουλο ή μοσχάρι με σαλάτα ή λαχανικά. 

Για επιδόρπιο αρκείται σε μούρα και μαύρη σοκολάτα συνοδευμένα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Τα Σαββατοκύριακα ωστόσο τρώει «κανονικά» καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με έρευνες, η μείωση της καθημερινής πρόσληψης θερμίδων κατά 15% είναι σημείο-κλειδί για την επιβράδυνση της γήρανσης και την αποτροπή ασθενειών. 


Εδώ και ένα αιώνα, οι ειδικοί μειώνουν τις θερμίδες που καταναλώνουν ποντίκια εργαστηρίου, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής τους. Επιπλέον, ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου λέγεται ότι μειώνεται, ωστόσο η μεγάλη μείωση θερμίδων θεωρείται επιζήμια για τον οργανισμό.

ΦάρμακαΕνα ακόμη μυστικό στην αναζήτηση της μακράς ζωής είναι το «τέλειο κοκτέιλ» φαρμάκων και βιταμινών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το «ενισχυτικό ζωής» που περιέχει δινουκλεοτίδιο νικοτιναμιδική αδενίνη και λέγεται ότι σταματά τη φθορά των κυττάρων, καθώς μεγαλώνουν. 


Βοηθά επίσης να κρατήσει τα τελομερή ισχυρά (συγκεκριμένες δομές dna – πρωτεΐνης) και αυτό θεωρείται το κλειδί στην αναστροφή της γήρανσης επειδή προστατεύουν τα χρωμοσώματα από τη διαδικασία.

eleftherostypos.gr/
epirusblog.gr
5 of 5
Οι Κροίσοι Θέλουν Να Γίνουν… Αθάνατοι: Χρηματοδοτούν Έρευνες Για Να Νικήσουν Τη Γήρανση Και Τον Θάνατο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2922507587630113786
item