Έκρηξη Καραμανλή για τον Πάτρα-Πύργος - Ο ΣΥΡΙΖΑ τίναξε το έργο στον αέρα

Έκρηξη Καραμανλή για τον Πάτρα-Πύργος - Ο ΣΥΡΙΖΑ τίναξε το έργο στον αέρα

Άστραψε και βρόντηξε ο Υπουργός Μεταφορών στη Βουλή με φόντο τον πολυσυζητημένο οδικό άξονα «Πάτρα -Πύργος» και αφορμή τα πυρά των βουλευτών Κατρίνη (ΚΙΝΑΛ) και Καλαματιανού (ΣΥΡΙΖΑ) περί καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου από την κυβέρνηση.

Το σπίρτο που άναψε το φιτίλι ήταν η επίκληση εκ μέρους του ερωτώντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, των τροχαίων δυστυχημάτων που γίνονται στον αυτοκινητόδρομο.

«Ξαφνιάζομαι από την υποκρισία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για τις καθυστερήσεις του έργου. Οι βουλευτές του δεν έβγαζαν κουβέντα και τώρα μας κουνούν το δάχτυλο και τολμάτε να επικαλείται τα θύματα των τροχαίων; Εσείς και το κόμμα σας τινάξατε το έργο στον αέρα με τις κατατμήσεις.

 Και το κάνατε για να ενισχύσετε συγκεκριμένο κατασκευαστικό όμιλο. Γι’ αυτό είχατε δώσει 4 από τα 8 κομμάτια στον κ. Καλογρίτσα και την εταιρία Τοξότης. Για να τον βοηθήσετε να γίνει καναλάρχης και εκδότης. Και τώρα βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Εμείς Καλογρίτσες της δεξιάς δεν θα δεχτούμε», σημείωσε ο Υπουργός σε υψηλούς τόνους.

Ο ίδιος εξήγησε ότι σε αυτή τη φάση το Υπουργείο Μεταφορών βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους, ώστε το τίμημα να μην είναι υπερβολικά πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου, καθώς και με την Κομισιόν για την έγκριση επαναφοράς του έργου στην αρχική παραχώρηση, με στόχο να ολοκληρωθεί πριν το 2023 και να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιστροφής των κονδυλίων.  

Το θερμόμετρο χτύπησε εκ νέου κόκκινο όταν ο κ Καλαματιανός ισχυρίστηκε ότι το έργο αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται αλλά δεν προχωρά επειδή ο κ. Καραμανλής όπως τον κατηγόρησε έχει εμμονή με τις υφιστάμενες εργολαβίες τις οποίες θέλει να απομακρύνει. «Με τις δικές σας καθυστερήσεις υπάρχει κίνδυνος να τιναχθεί το έργο στον αέρα και να πάει μετά το 2023.  

Μην καθυστερείτε άλλο. Να έχουμε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, να μη θρηνούμε άλλα θύματα», ανέφερε, ενώ και ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ διαμαρτυρόταν για τις βολές του Υπουργού Μεταφορών, μιλώντας για σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.

Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε αμφότερους - και κυρίως τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ότι εξυπηρετούν συμφέροντα συγκεκριμένου εργολάβου, διαβεβαιώνοντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί με τη δέουσα προσοχή και τις προβλεπόμενες διαδικασίες όταν δώσει το πράσινο φως η Κομισιόν.

«Αυτοί που κρύβονται πίσω από εταιρίες ιταλικές που δεν υπάρχουν. Κατατμήσατε το έργο ως μη οφείλατε για να κάνετε τον κ. Καλογρίτσα εκδότη.  Κι αφού δεν σας βγαίνει ο Καλογρίτσας μου κουνάτε τώρα εδώ επιστολές άλλων εργολάβων.

Αν συνεχίσουμε την κατάτμηση το έργο δεν θα γίνει ποτέ; Εξυπηρετείτε μήπως συμφέροντα εργολάβων; Εμένα λοιπόν και την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν την ενδιαφέρουν επιχειρηματικά συμφέροντα. Εμείς θα βρούμε λύση και το έργο θα τελειώσει και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα απολογείται για την τεράστια καθυστέρηση σε αυτό», κατέληξε ο Υπουργός.

Αντέτεινε, δε, στους ισχυρισμούς του κ. Καλαματιανού ότι το έργο αυτή τη στιγμή κατασεκυάζεται ότι «είναι κάτι παλιομηχανήματα και προσπαθούν να δείξουν ότι κάτι γίνεται Στην εργολαβία αγαπητέ μου σκουπιδότοπο παρέλαβε η ΝΔ και έχει διαταχθεί ΕΔΕ».


epirusblog.gr
5 of 5
Έκρηξη Καραμανλή για τον Πάτρα-Πύργος - Ο ΣΥΡΙΖΑ τίναξε το έργο στον αέρα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6076061600475990958
item