Πρέβεζα: Την απαγόρευση χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου στο Δημοτικό Στάδιο για λόγους ασφαλείας ζητά η Τοπική Κοινότητα Πρέβεζας

Πρέβεζα: Την απαγόρευση χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου στο Δημοτικό Στάδιο για λόγους ασφαλείας ζητά η Τοπική Κοινότητα Πρέβεζας
Την απαγόρευση χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου, που βρίσκεται κάτω από τη μεγάλη κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Αθανασία Τσουμελέκα, ζητά η Τοπική Κοινότητα Πρέβεζας σημειώνοντας πως υπάρχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας για όσους αθλούνται στο συγκεκριμένο χώρο.
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας από το σύμβουλο της “Τοπικής Συνεργασίας Πρέβεζας” Δημήτρη Γεωργοπέτρη ο οποίος επισήμανε πως θα πρέπει άμεσα να κλείσει ο χώρος μέχρι να επισκευαστεί, αφού η στέγη που είναι από αμίαντο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά που αθλούνται εκεί κυρίως τις μέρες που βρέχει.
“Είναι ένα θέμα ασφάλειας και υγείας που δεν μπορεί να περιμένει ούτε το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 ούτε τίποτα. Πρέπει να κλείσει άμεσα το κλειστό γυμναστήριο στο δημοτικό στάδιο Αθανασία Τσουμελέκα. 
Η στέγη από ελενίτ αυτή τη στιγμή είναι διαλυμένη και τα ρινίσματα αυτά τα εισπνέουν τα παιδιά, πρέπει αυτή τη στιγμή ή να κλείσει ή να επισκευαστεί άμεσα. Είναι επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών και για όλους μας. 
Έχουν κάνει έκθεση και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και πρέπει να προωθηθεί το θέμα άμεσα, ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσει η στέγη. Δεν συζητάμε για τους υπόλοιπους χώρους εκεί μέσα που είναι απαράδεκτοι” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργοπέτρης σημειώνοντας πως ήδη δύο από τους αθλητικούς συλλόγους που χρησιμοποιούσαν το γυμναστήριο πήραν απόφαση να μην ξανακάνουν προπονήσεις στο συγκεκριμένο χώρο.
Απόλυτα σύμφωνος με τις επισημάνσεις του κ. Γεωργοπέτρη ήταν και ο κ. Ζήσης από τη Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνοντας: “κάθε μέρα στο γήπεδο είναι πάνω από 200 παιδιά και αθλούνται, άρα λοιπόν θα πρέπει ο δήμος να σταθεί σε όλες αυτές τις ανάγκες που έχει το δημοτικό στάδιο και προτεραιότητα έχει το κλειστό γυμναστήριο όπως είπε και ο κ. Γεωργοπέτρης. 
Εκτός όμως από το κλειστό θα πρέπει ο δήμος να ξεκινήσει απομακρύνει και τη χαβούζα που υπάρχει δίπλα στο κλειστό με τα μπάζα και τα σκουπίδια...η εικόνα του γηπέδου δεν θα πρέπει να είναι αυτή”.
Στη γενικότερη κακή κατάσταση των αθλητικών χώρων του δήμου Πρέβεζας στάθηκε ο κ. Μάκης σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή πάρα πολλοί αθλητικοί χώροι στο δήμο είναι σε άθλια κατάσταση, ωστόσο θα πρέπει ο δήμος να εστιάσει άμεσα στο κλειστό γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου, ενώ ο κ. Βλάχος υπογράμμισε πως θα πρέπει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο να πάρει τη σχετική απόφαση.
Στο θέμα πως το κλειστό γυμναστήριο ήταν αυθαίρετο στάθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ζέρβας που ήταν παρών στη συνεδρίαση, σημειώνοντας πως τώρα ο δήμος προχωρά επιτέλους τις διαδικασίες για να νομιμοποιηθεί και συμφώνησε πως θα πρέπει άμεσα να κλείσει μέχρι να επισκευαστεί, ενώ και ο κ. Γκόλιας συμφώνησε να κλείσει άμεσα, εκφράζοντας το παράπονό του πως η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν μερίμνησε προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να συμπεριληφθεί στις παρεμβάσεις που εγκρίθηκαν να γίνουν στο Αθανασία Τσουμελέκα μέσω του προγράμματος Φιλόδημος.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Μπενετάτος, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το δήμαρχο η απομάκρυνση του ελενίτ είναι χρονοβόρα, ωστόσο θα πρέπει να δει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο το αίτημα της απαγόρευσης χρήσης του χώρου για λόγους ασφαλείας.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Ακολουθούν οι φωτογραφίες που ανήρτησε ο ΑΟ Πρέβεζας, οι οποίες δείχνουν την κατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου:
74892352 1450452918439221 4047124073585573888 n
74536908 1450452458439267 2835982264351850496 n
74522925 1450452828439230 970744548282073088 n
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Την απαγόρευση χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου στο Δημοτικό Στάδιο για λόγους ασφαλείας ζητά η Τοπική Κοινότητα Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8068813058276450307
item