Ήγουμενίτσα: Το έργο ADRIPASS και η εφαρμογή του στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Ήγουμενίτσα: Το έργο ADRIPASS και η εφαρμογή του στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
Στο πλαίσιο του έργου «ADRIPASS – Ολοκλήρωση διατροπικών συνδέσεων στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου (Integratingmultimodalconnections in the Adriatic-Ionian region)» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Adriatic – Ionian (ADRION), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Το έργο ADRIPASSκαι η εφαρμογή του στην Π.Ε. Θεσπρωτίας».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υπεύθυνοςεταίρος για την τεχνική εφαρμογή του έργου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των υποδομών Μεταφορών στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, με έμφαση στους κόμβους κατά μήκος των επεκτάσεων των Διευρωπαϊκών Διαδρόμων Μεταφορών. 
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η πιλοτική εφαρμογή του έργου στην περιοχή η οποία περιλαμβάνει τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας παρακολούθησης και ανάλυσης της εμπορευματικής κίνησης στην Π.Ε. Θεσπρωτίας (adripass.indigital.gr) καθώς και την εφαρμογή περιήγησης για κινητές συσκευές η οποία παρέχει πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με τη χρήση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (διαθέσιμο στο Google Play και στο App Store: ADRIPASS AR navigation). 
Παράλληλα, παρουσιάστηκε η στρατηγική του ADRIPASS για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίζονται στα σημεία συμφόρησης προς διευκόλυνση των συνοριακών διελεύσεων και βελτίωση των εμπορευματικών μεταφορών, ενώ ακολούθησε διάλογος με τους συμμετέχοντες για την κοινή αντιμετώπιση των παραπάνω προκλήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο ADRIPASS: adripass.adrioninterreg.eu
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Το έργο ADRIPASS και η εφαρμογή του στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2983392415716923733
item