Άρτα: Στη Ρουμανία το 4ο λύκειο Άρτας στο πλαίσιο του Erasmus+ΚΑ2


Άρτα: Στη Ρουμανία το 4ο λύκειο Άρτας στο πλαίσιο του Erasmus+ΚΑ2
Στο σχολείο Collegiul National «Nicu Gane» στην πόλη Falticeni της Ρουμανίας, βρέθηκαν από 18/11/19 έως 22/11/19 η Δ/ντρια του 4ου Γενικού Λυκείου Άρτας κ. Τσιφετάκη Ελπίδα, ο καθηγητής κ. Μπόσμος Ιωάννης και οι μαθήτριες του σχολείου Αγγέλη Λαμπρινή, Γκανιάτσα Κων/να, Πορτοβάρα Αμαλία, Φελέκη Αλεξάνδρα και Φερεντίνου Θεοδώρα, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που συμμετέχει το σχολείο με τίτλο «Neverland…make it real».

Το πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία μιας χώρας όπου οι νόμοι που θα θεσπιστούν θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα των κοινωνικών ανισοτήτων και διακρίσεων.

Καθηγητές και μαθήτριες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που οργάνωσε το σχολείο, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες με τους ξένους εκπαιδευτικούς και μαθητές και εργάσθηκαν σε δραστηριότητες σχετικές με το παραπάνω πρόγραμμα.

Επίσης έγιναν δεκτοί από το δήμαρχο της πόλης, επισκέφθηκαν σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη (Μουσείο του Νερού, Μουσείο Τέχνης «Ion Irimescu»), επισκέφθηκαν την πόλη της Suceava όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του Παν/μιου της Suceava και στο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης.

Η τρίτη κινητικότητα θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο τον Φεβρουάριο του 2020 με την συμμετοχή 10 καθηγητών και 25 μαθητών από τα εμπλεκόμενα στο πρόγραμμα σχολεία.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Στη Ρουμανία το 4ο λύκειο Άρτας στο πλαίσιο του Erasmus+ΚΑ2
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7861041850164124970
item