Γιάννενα: Προβολή Σήμερα Του Ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες» Το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου

Γιάννενα: Προβολή Σήμερα Του Ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες» Το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου

Προβολή του ντοκιμαντέρ
«Ρωμανιώτες» των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου ΤατάκηΣάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019
‘Ωρα 20,30
Αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας»Είσοδος ελεύθερη

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών καιη Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων παρουσιάζουν την πρώτη παγκόσμια δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ« Ρωμανιώτες», το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20:30, στην αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας».

«Ρωμανιώτες. H ελληνική εβραϊκή κοινότητα που τα χνάρια της χάνονται στο χρόνο. 

Η γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, η αλληλεπίδρασή τους με τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους, τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τις άλλες εβραϊκές κοινότητες.
Μία κοινότητα που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμικού μωσαϊκού της πόλης των Ιωαννίνων από την εποχή του Βυζαντίου και που κινδύνευσε με αφανισμό στα σκληρά χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

H ιστορία της μέσα στο χρόνο παράλληλα με αυτήν της πόλης και της Ελλάδας».
Η ταινία κέρδισε πρόσφατα το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης ενώ έχει επιλεγεί να προβληθεί στα Φεστιβάλ Αιγαίου και Χανίων.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας και Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Μωυσής Ελισάφ, ο Executive Director του Business Unit COSMOTE TV,  κ. Δημήτρης Μιχαλάκης, ο κ. Ραφαήλ Μωυσής, που πρωτοστάτησε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ, και o Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, κ. Μάκης Μάτσας.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με ρωμανιώτικους ύμνους και τραγούδια με τους Σάκη Νεγρίν, κιθάρα, επεξεργασία, Βίκυ Κυριακίδη, φλάουτο, Μάρκο Μπατίνο, τραγούδι.
Η ταινία είναι μια παραγωγή τω ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΑΤΑΚΗΣ και COSMOTE TV.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προβολή Σήμερα Του Ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες» Το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8366270785130684955
item