Άδωνις Γεωργιάδης: Διεκδικούμε να έρθει στην Ελλάδα εργοστάσιο της Volkswagen

Άδωνις Γεωργιάδης: Διεκδικούμε να έρθει στην Ελλάδα εργοστάσιο της Volkswagen

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την μεταφορά της μονάδας αυτοκινητοβιομηχανίας της Volkswagen, από την Τουρκία στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Πρωινή Ενημέρωση», όπου μεταξύ άλλων σχολίασε και το θέμα αυτό, μετά το πάγωμα της επένδυσης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagenστην Τουρκία, συνέπεια της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

«Το μόνο που μπορώ να πω γι’ αυτό, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, εγώ ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος Υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον γι’ αυτό το θέμα» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, αλλά τόνισε: «Όμως για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα.

Βίντεο: Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για το εργοστάσιο της Volkswagen, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε, λέγοντας: «Σας λέω όμως, ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση».

«Υπάρχει μια διεργασία που πρέπει κάπου να καταλήξει για να σας πω περισσότερα» είπε επιπλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως το θέμα της Volkswagen δεν είναι αδιάφορο στην κυβέρνηση.



Ποιες χώρες ελπίζουν να δουν την γερμανική επένδυση της Volkswagen

H Volkswagen είχε επιλέξει την πόλη Μανίσα, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης για την κατασκευή του εργοστασίου της, από το οποίο θα παράγει το μεσαίο της μοντέλο, το νέο Passat. 

Ωστόσο, η διεθνής κατακραυγή σε βάρος της Τουρκίας, μετά την επιχείρηση στη Συρία, ανάγκασε την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να παγώσει την απόφασή της μέχρι νεοτέρας.

Όπως διαβάζουμε στον διεθνή Τύπο, η Volkswagen εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει την γραμμή παραγωγής στη Σλοβακία και την τεράστια μονάδα που διαθέτει στην Μπρατισλάβα. 

Η εταιρεία επείγεται να πάρει μια απόφαση, καθώς θέλει να ξεκινήσει την παραγωγή ως τον Οκτώβρη του 2020, όταν και το εργοστάσιο στην Γερμανία θα κατασκευάζει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία είναι μεταξύ των χωρών που ελπίζουν η
Volkswagen να κοιτάξει και πάλι τη λίστα των χωρών στα Βαλκάνια, επιλέγοντας ένα από τα κράτη για το νέο της εργοστάσιο.

epirusblog.gr
5 of 5
Άδωνις Γεωργιάδης: Διεκδικούμε να έρθει στην Ελλάδα εργοστάσιο της Volkswagen
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 9133711978398329520
item