Κυριαρχία THEON SENSORS και στις ΗΠΑ: Οι Πεζοναύτες θα βλέπουν τη νύχτα με ελληνικές διόπτρες!

Κυριαρχία THEON SENSORS και στις ΗΠΑ: Οι Πεζοναύτες θα βλέπουν τη νύχτα με ελληνικές διόπτρες! O όμιλος αμυντικών εταιρειών EFA ανακοίνωσε την κατακύρωση συμβολαίου ύψους 249 εκατ. $ για την προμήθεια δίκυαλων συστημάτων νυκτερινής όρασης στους Αμερικανούς Πεζοναύτες για το πρόγραμμα SBNVG (Squad Binocular Night Vision Google).

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια επίσημης παρουσίασης στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».
Ενδεικτικό της σημασίας που έχει αποκτήσει ο όμιλος εταιρειών EFA είναι ότι στην σημερινή παρουσίαση παρέστησαν τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης όσο και ο Αμερικανός πρεσβευτής  Τζέφρι Πάιατ.
Ο διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ» Κ.Χατζημηνάς, ο Αμερικανός πρεσβευτής Τ.Πάιατ και ο εκπρόσωπος της Εlbit Systems America Τ.Στάινερ, μπροστά από την διόπτρα ΝΥΧ.
Πιο συγκεκριμένα στην συνέντευξη Τύπου  παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων Σύμβουλος της THEON SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ) Κρίστιαν Χατζημηνάς, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.
 Το συμβόλαιο που ανακοίνωσε η THEON SENSORS αφορά την προμήθεια από το Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών 14.000 δίκυαλων νυκτερινής όρασης NYX, με την προοπτική αυτές να φτάσουν στις 37.000 σε βάθος πενταετίας.
Πρόκειται για την πρώτη εξαγωγική επιτυχία της THEON SENSORS στις ΗΠΑ η οποία έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία HARRISNight Vision Business  (τώρα ELbit Systems America).
Όπως ανέφερε ο Κ.Χατζημηνάς κατά την ενημέρωση  η THEON SENSORS επένδυσε σημαντικά στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης με αποτέλεσμα να κερδίσει το συμβόλαιο με τους Αμερικανούς Πεζοναύτες, καθώς τα στελέχη της εταιρείας κατάφεραν σε διάστημα 8 ημερών νε μειώσουν θεαματικά το βάρος(κάτω από 500 γρ.!)  του συστήματος νυκτερινής όρασης προκειμένου αυτό να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους;.
Παράλληλα ο Κ.Χατζημηνάς έκανε γνωστό ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει σύντομα δύο νέα συμβόλαια για αντίστοιχες χώρες στην Ευρώπη, μετά από αυτό που ανακοίνωσε πρόσφατα για τον Ελβετικό Στρατό.
 Στην παρέμβασή του ο υπυοργός Ανάπτυξης Α.Γεωρδιάδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εξωστρέφειας των ελληνικών επιχερήσεων και τεχνολογιών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Είναι εθνικό στοίχημα να αυξήσουμε τις εξαγωγές.
Αν το καταφέρουμε καλώς αλλιώς θα μείνουμε στη μιζέρια
Η Κυβέρνηση είναι εδώ για να κάνει το έργο των επιχειρήσεων πιο εύκολο.»
Παράλληλα ο Κ.Χατζημηνάς απατώντας σε ερώτηση του pronews.gr ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου πέραν της "ΘΕΩΝ" έκανε ιδιαίτερη αφορά στην εταιρεία SCYTALYS (πρώην ISI Hellas) μέλος του ομίλου EFA  η οποία κατασκευάζει το νέο σύστημα πληροφοριών μάχης  των αναβαθμισμένων P-3 Orion του ΠΝ  και η οποία σε δύο χρονιά θα έχει φτάσει στο επίπεδο της «ΘΕΩΝ», όπως είπε χαρακτηριστικά.  
Δείτε όλη την απάντηση στο βίντεο.  


epirusblog.gr
5 of 5
Κυριαρχία THEON SENSORS και στις ΗΠΑ: Οι Πεζοναύτες θα βλέπουν τη νύχτα με ελληνικές διόπτρες!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5924091225731188056
item