Γιάννενα: Plan B με προσλήψεις συμβασιούχων και αναδιάρθρωση

Γιάννενα: Plan B με προσλήψεις συμβασιούχων και αναδιάρθρωση

Μία δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της καθαριότητας της πόλης θέτει σε εφαρμογή ο δήμος Ιωαννιτών, έστω κι αν η αδυναμία να προχωρήσει σε σύναψη σύμβασης με ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες, αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας.

Η ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας καθαριότητας σε προσωπικό και μέσα είναι δεδομένη, με τη δημοτική αρχή να προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη οκταμηνιτών, αξιοποιώντας τα κονδύλια που είναι έτσι και αλλιώς εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό, ενώ θα προχωρήσει άμεσα και σε πρόσληψη διμηνιτών. 
Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα είναι η αναδιάρθρωση της υπηρεσίας, με στόχο να είναι πιο αποδοτική και σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πόλης. 
Ειδικά, από τη στιγμή της λήξης των συμβάσεων για την αποκομιδή στις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδος και Μπιζανίου, θα χρειαστεί ένας συνολικός επανασχεδιασμός, καθώς διαμορφώνονται εντελώς νέα δεδομένα.
Μία από τις πρώτες κινήσεις θα είναι η ανακατανομή του προσωπικού σε βάρδιες, ενώ θα σταματήσει και το φαινόμενο τα απορριμματοφόρα να είναι προσωπικά χρεωμένα στους οδηγούς τους και να μην πιάνει άλλο το τιμόνι τους. 
Με βάση τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν, είναι δεδομένο πως ένα απορριμματοφόρο θα πρέπει να χρησιμοποιείται και από τη νυχτερινή βάρδια για την αποκομιδή των απορριμμάτων της πόλης, αλλά και το πρωί για την αποκομιδή από τις δημοτικές ενότητες.
Επιπλέον, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων, ώστε να αντικατασταθούν οι φθαρμένοι, αλλά και να τοποθετηθούν περισσότεροι σε σημεία που υπάρχει η δυνατότητα, ώστε να μη συγκεντρώνονται απορρίμματα γύρω τους.

Διαδικασία ενημέρωσης

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των υπευθύνων πολυκαταστημάτων στο κέντρο της πόλης, καθώς ένας μεγάλος όγκος απορριμμάτων προέρχεται από αυτά.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Πήχας, η εκλεγμένη στην Κοινότητα Ιωαννίνων Νέλλη Τζιμογιάννη και υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας πολυκαταστήματα στο εμπορικό κέντρο και μίλησαν με τους υπευθύνους τους, ζητώντας τη συνεργασία τους για να μην παρατηρείται η εικόνα των ξεχειλισμένων κάδων απορριμμάτων. 

Έμφαση δόθηκε στο ότι τα χαρτοκιβώτια πρέπει να κόβονται και να διπλώνονται πριν την απόρριψή τους, ώστε να περιοριστεί ο όγκος τους, καθώς και στις ώρες που πρέπει να τα βγάζουν στους κάδους. 

Τονίστηκε, μάλιστα, ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς το Κέντρο Ανακύκλωσης είναι κλειστό και κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει αποκομιδή από τους κάδους ανακύκλωσης.

Η διαδικασία ενημέρωσης θα συνεχιστεί πόρτα- πόρτα και τις επόμενες ημέρες, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης δεν πρέπει να αποκλείεται και η επιβολή προστίμων, που προβλέπονται από τον κανονισμό Καθαριότητας του δήμου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Plan B με προσλήψεις συμβασιούχων και αναδιάρθρωση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2751011659098518160
item