Ξεμπλοκάρουν οι παραδόσεις των υπόλοιπων έξι ελικοπτέρων NH-90

Ξεμπλοκάρουν οι παραδόσεις των υπόλοιπων έξι ελικοπτέρων NH-90
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία οι παραδόσεις των έξι ελληνικών ΝΗ90 θα ξανά ξεκινήσουν πολύ σύντομα.
Το θέμα συζητήθηκε μεταξύ στη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα ΥΕΘΑ και της Γαλλίδας Υπουργού και πλέον αναμένεται η υπογραφή της 6ης τροποποίησης της σύμβασης.
Παράλληλα, η πρόσφατη υπογραφή ρύθμισης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων ύψους 20 εκατομμυρίων θα αποτελέσει την έναρξη της ροής ανταλλακτικών ώστε τα ελικόπτερα ΝΗ90 να αποκατασταθούν μερικώς από πλευράς διαθεσιμοτήτων.
Τα ελικόπτερα NH90 τα οποία ταλαιπωρούνται από οριακές διαθεσιμότητες σύντομα θα είναι ξανά στον αέρα αφού είμαστε στη φάση για την υπογραφή της 6ης τροποποίησης της αρχικής σύμβασης. 
Ήδη η Α.Σ διαθέτει 14 υπερσύγχρονα ελικόπτερα NH90 ενώ με την υπογραφή της 6ης τροποποίησης αναμένεται να ρυθμιστούν οι πληρωμές ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ για τα υπόλοιπα 6 ελικόπτερα NH90.
Παράλληλα, με την υπογραφή της 6ης τροποποίησης που αναμένεται να λάβει χώρα την Άνοιξη του 2019 θα έχουμε και την υπογραφή της σύμβασης τεχνικής υποστήριξης για τα NH90 ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ ώστε τα ελικόπτερα να έχουν αποκατάσταση των διαθεσιμοτήτων τους. 
Στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας των NH90 ήδη τα πρώτα 3 NH90 είναι σχεδόν έτοιμα προς παράδοση ενώ τα οι παραδόσεις των υπολοίπων 3 NH90 θα λάβουν χώρα μετά το 2020. Τα ακριβή χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων θα ρυθμίζονται στην τροποποίηση νούμερο 6 όπως αρχικώς αναφέρθηκε.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε για πολλοστή φορά πως τα ΝΗ90 αποτελούν στρατηγικό όπλο. Μπορούν να μεταφέρουν και να διασπείρουν δυνάμεις σε όλο το Αιγαίο. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ακτίνα δράσης και την υψηλή ταχύτητα των ελικοπτέρων όπου σε πρόσφατη εκπαίδευση έφτασαν σε 1,5 ώρα στο σύμπλεγμα της Μεγίστης και στις παρακείμενες βραχονησίδες.
epirusblog.gr
5 of 5
Ξεμπλοκάρουν οι παραδόσεις των υπόλοιπων έξι ελικοπτέρων NH-90
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1833992965154405935
item