Οι «ιπτάμενοι δολοφόνοι» επιχειρούν στον Έβρο: Παρθενική εμφάνιση των Kiowa Warrior – «Κόλαση» πυρός από τις ΕΔ

Οι «ιπτάμενοι δολοφόνοι» επιχειρούν στον Έβρο: Παρθενική εμφάνιση των Kiowa Warrior – «Κόλαση» πυρός από τις ΕΔ

Παρθενική εμφάνιση των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90 και των νεαποκτηθέντων μεταχειρισμένων ελικοπτέρων επιθετικής αναγνωρίσεως OH-58D Kiowa Warrior είχαμε στο πεδίο βολής του Ψηλού Στάλου και κόλαση πυρός από το προσωπικό και τα μέσα της ιστορικής XVI (16ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2019», που και αυτή είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ το βράδυ αναμένεται να εντυπωσιάσουν και πάλι – παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αυτή τη φορά – στην άσκηση «Βελισσάριος 2019», στο πεδίο βολής «Αετού», με ασκούμενη αυτή τη φορά την επίσης ιστορική ΧΙΙ (12η) Μ/Κ ΜΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελικόπτερα αυτά αποκτήθηκαν μετά από σύντονο αγώνα του τότε Αρχηγού ΓΕΣ και νυν Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Στρατηγού ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή, από τον οποίο παρέλαβε τη σκυτάλη ο διάδοχός του Αντιστράτηγος Γ. Καμπάς, ο οποίος με ενέργειές του και την υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας, (ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης και Ν.Παναγιωτόπουλος) πίεσε «ασφυκτικώς» τους Αμερικάνους, πετυχαίνοντας τελικώς να βελτιωθούν οι όροι της υπάρχουσας συμφωνίας, με αποτέλεσμα η χώρα μας να λάβει από τα αποθέματα της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού, σχεδόν διπλάσιο αριθμό κινητήρων και ανταλλακτικών, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των διαθεσιμοτήτων των πλήρως επιχειρησιακών ελικοπτέρων από 36 που ήταν αρχικώς, σε τουλάχιστον 12 επιπλέον ελικόπτερα φθάνοντας έτσι τα τουλάχιστον 48 πλήρως επιχειρησιακά ελικόπτερα.

Πρόκειται για τρομερά αποτελεσματικό οπλικό σύστημα του οποίου η τακτική αξιοποίησή του προσθέτει σοβαρότατα άλυτα προβλήματα στις τουρκικές επιδιώξεις απέναντι στην πρώτη γραμμή των νησιών μας που κινδυνεύουν άμεσα με τουρκικές αεραποβατικές ενέργειες.

Με τα OH-58D Kiowa Warrior μέσα στη νύχτα τίποτα δεν θα ξεφεύγει από το ηλεκτροοπτικό «μάτι» τους και αυτή η υπηρεσία ειδικά σε περιόδους ειρήνης κοστίζει πολύ λιγότερο».

Tα ελικόπτερα αυτά θα σχηματίσουν στα νησιά του Αιγαίου την ελληνική δύναμη αμέσου επεμβάσεως των κοιτασμάτων μας, για πιθανή δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία δεν έχει πλέον μέτρο.

Τα ελικόπτερα μαζί με μονάδες της δύναμης ταχέων σκαφών του πολεμικού ναυτικού και μονάδες των ειδικών δυνάμεων θα αποτελέσουν την μικτή δύναμη περιφρούρησης των ελληνικών κοιτασμάτων αλλά και του αγωγού East Med.
epirusblog.gr
5 of 5
Οι «ιπτάμενοι δολοφόνοι» επιχειρούν στον Έβρο: Παρθενική εμφάνιση των Kiowa Warrior – «Κόλαση» πυρός από τις ΕΔ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2014336927098915615
item