Έτσι θα ξεπεράσετε το το hangover σε 11 λεπτά (βίντεο)

Έτσι θα ξεπεράσετε το το hangover σε 11 λεπτά (βίντεο)

Ποιος δεν έχει ξυπνήσει, μετά από ένα ξενύχτι, με το κεφάλι του έτοιμο να σπάσει, τα πράγματα όλα στο δωμάτιο να γυρίζουν και τις μόνες λέξεις που να βγαίνουν από τα χείλη του να είναι «ορκίζομαι δεν θα ξαναπιώ ποτέ στη ζωή μου;». Κανείς. Ολοι κάπου κάποτε την έχουν πατήσει.

Το καλό τώρα είναι ότι ένας Αυστραλός γκουρού υποστηρίζει ότι ο διαλογισμός έχει άμεση ευεργετική δράση στα συμπτώματα του hangover, τόσο άμεση που μπορείτε να αισθανθείτε καλύτερα σε μόλις 11 λεπτά.


«Xρειάζονται λίγα λεπτά χαλάρωσης για να επαναφέρετε και να επαναφορτίσετε την ενέργεια σας – θα σας κάνουν να αισθανθείτε πολύ καλύτερα. Και ποτέ δεν ξέρετε, ίσως αισθανθείτε αρκετά καλά ώστε να κάνετε κάτι παραγωγικό με την ημέρα σας», υποστηρίζει ο Ρόρυ Κινσέλα και δείχνει σε ένα 11λεπτο βίντεο τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να ξεπεράσετε το hangover.


«Ο διαλογισμός ανακουφίζει την ψυχή και έτσι μπορούμε να αφοσιωθούμε στα πιο αντιμετωπίσιμα σωματικά συμπτώματα», εξηγεί στο βίντεο. Kαι συνεχίζει:
«Όταν έχουμε hangover, πολλές φορές κατηγορούμε τον εαυτό μας για την κατάσταση μας. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αισθανθούμε καλύτερα είναι να σταματήσουμε να νιώθουμε ντροπή ή ενοχές».


Πάντως, πέρα από αυτή τη διαφορετική πρακτική, οι ειδικοί προτείνουν την μεγάλη κατάποση νερού και την προσοχή στη διατροφή, με έμφαση στην κατανάλωση στεγνών φαγητών, ως τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης του hangover.


Τι ακριβώς είναι το hangover;Πρόκειται για την αντίδραση του οργανισμού μας στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται έντονος πονοκέφαλος, ναυτία, ευαισθησία στο φώς, πόνος στους μύες, στομαχόπονος και μειωμένη κινητικότητα. 


Για να μπορέσει το σώμα να επανέλθει σε ισορροπία και να αποβάλει τις τοξίνες, πρέπει το σύστημα να καθαριστεί και να ξαναγεμίσει με τα απαραίτητα υγρά και θρεπτικές ουσίς.

Νερό: Το ελιξίριο της ζωήςΚαθώς το αλκοόλ είναι διουρητικό, η μεγάλη κατανάλωση του μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Αυτή με τη σειρά της είναι η αιτία για τους πονοκέφαλους την επόμενη μέρα.


Δεν χρειάζεται μόνο να πιούμε νερό πριν πάμε για ύπνο για να βελτιώσουμε τα συμπτώματα του hangover. Και όταν ξυπνήσουμε, πρέπει να συνεχίσουμε να πίνουμε όσο γίνεται περισσότερο νερό για να αναπληρώσουμε τα χαμένα υγρά.


Τα ποτά με ηλεκτρολύτες, που πίνουν οι αθλητές, βοηθούν στην επαναφορά της ενέργειας. Το νερό καρύδας είναι επίσης υψηλό σε ηλεκτρολύτες και μέταλλα.


Τσαϊ, χυμοί και καφέςΠριν προσπαθήστε να αναπληρώσετε ενέργεια με τη βοήθεια της καφεΐνης, δοκιμάστε φυτικά τσάγια για να ανακουφίσετε το στομάχι σας.


Το τσάι με τζίντζερ έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τη ναυτία, ενώ το τσάι με μέντα βοηθάει με τον στομαχόπονο.


Οι χυμοί υψηλοί σε φρουκτόζη μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία ανάρρωσης. Ωστόσο, δεν προτείνεται ο χυμός πορτοκάλι καθώς είναι ιδιαίτερα όξινος και μπορεί να ερεθίσει το ήδη ευαίσθητο στομάχι σας. Προτιμήστε χυμούς κράνμπερι, ανανά ή αχλαδιού.


Αν θέλετε να δοκιμάστε κάτι πιο εναλλακτικό, επιλέξτε χυμό από πίκλες.
Το ξύδι σε αυτόν τον χυμό ενεργοποιεί το συκώτι, το οποίο καθαρίζει τις τοξίνες και απομακρύνει το αλκοόλ. Tα ένζυμα από τις πίκλες παράγουν βακτήρια που καταπραΰνουν το ευαίσθητο στομάχι.


Το πρωινό που θα κάνει πέρα το hangoverΚάντε λίγο κράτει με το πρωινό σας και μην ορμήξετε στα λιπαρά φαγητά που υποτίθεται ότι απορροφούν το αλκόολ.


Το πρωινό με αυγό μπορεί να βοηθήσει, καθώς τα αυγά αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν κυστεΐνη και ταυρίνη. Τα δύο αυτά αμινοξέα βοηθούν στην αντιμετώπιση της επίδρασης του αλκοόλ.


Aν θέλετε κάτι πιο υγιές, δοκιμάστε αυγά ποσέ, με πράσινα λαχανικά, ψητές ντομάτες και ψωμί ολικής αλέσεως. Πρόκειται για ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες που θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.


Μία καλή εναλλακτική είναι και ένα ζεστό μπολ με πόριτζ (χυλό βρώμης), εφόσον δεν μπορείτε να καταναλώσετε ένα πλήρες γεύμα. Η βρώμη είναι γεμάτη από θρεπτικές ουσίες όπως η βιταμίνη Β, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο σίδηρος. 


Επίσης, μπορεί να εξουδετερώσει τα οξέα στο σώμα και να αυξήσει το επίπεδο της ζάχαρης στο αίμα.

Αν η θεραπεία σας για το αλκοόλ περιλαμβάνει μία καλή σούπα, προτιμήστε μία με κοτόπουλο και νουντλς.


Oι σούπες εφοδιάζουν τα επίπεδα αλατιού και νερού του σώματος, ενώ το κοτόπουλο περιέχει κυστεΐνη που βοηθάει στην επαναφορά της λειτουργίας του ήπατος.


Επίσης, όταν βράζονται, τα κόκκαλα εκλύουν μέταλλα. Αυτά, σε συνδυασμό με το αλάτι, καταπολεμούν την κούραση και σας γεμίζουν με ενέργεια.


Τι να μην φάτεΑν φάτε ένα λιπαρό μπέργκερ μετά το ξενύχτι, μπορείτε να καταπολεμήσετε το hangover καθώς τα λίπη απορροφούν το αλκοόλ.


Πρέπει, ωστόσο, να αποφύγετε τέτοιτα φαγητά την επόμενη ημέρα, εφόσον αντιμετωπίζετε hangover. To πρόβλημα έγγειται στην κατανάλωση τηγανητών φαγητών, η οποία ερεθίζει και δεν ανακουφίζει το στομάχι,


Καλό θα ήταν επίσης να μείνετε μακριά από καυτερά φαγητά, καθώς επιδεινώνουν την αφυδάτωση και δεν βοηθούν στην πέψη.


Και εννοείται πως απαγορεύεται αυστηρά να καταναλώσετε περισσότερο αλκοόλ. Δεν πρόκειται να σας βοηθήσει, θα σας αφυδατώσει ακόμα πιο πολύ και θα εντείνει τα συμπτώματα του hangover.


Tέλος, αν και όλοι χρειαζόμαστε μία πρωινή κούπα καφέ μετά από μία έντονη νύχτα, η καφεΐνη επίσης δεν προτείνεται γιατί αφυδατώνει περαιτέρω. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορείτε μόνο να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλό σας με ένα συνδυασμό καφεΐνης και παρακεταμόλης.
epirusblog.gr
5 of 5
Έτσι θα ξεπεράσετε το το hangover σε 11 λεπτά (βίντεο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5221481934839159638
item