Γιάννενα: Θέματα υποδομών του Ν. Ιωαννίνων τέθηκαν υπόψιν του Κ. Καραμανλή

Γιάννενα: Θέματα υποδομών του Ν. Ιωαννίνων τέθηκαν υπόψιν του Κ. Καραμανλή

Με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, εν όψει της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού στα Γιάννενα για να δώσει το «παρών» στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ.

Τα θέματα που έθεσε υπόψιν του Υπουργού ο Γιαννιώτης βουλευτής είναι τα εξής:
- Για το βόρειο τμήμα του Ε-65 (Τρίκαλα - Εγνατία οδός) ο κ. Καλογιάννης επανέλαβε την άποψή του ότι η προωθούμενη χάραξη από το Υπουργείο προς τα Γρεβενά, επί Κυβέρνησης Σύριζα - ΑΝΕΛ, είναι λανθασμένη και μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει όταν το έργο ολοκληρωθεί.


- Για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά επανέλαβε ότι δεν μπορεί τμήμα του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών να μένει ανολοκλήρωτο και κάλεσε τον Υπουργό να το θέσει σε πρώτη προτεραιότητα.


- Για τον άξονα Καλπάκι - Κόνιτσα, η μελέτη του οποίου είχε χρηματοδοτηθεί το 2012, από το τότε Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, με 2 εκατ. ευρώ, δήλωσε ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουν ολοκληρωθεί επί επτά χρόνια οι μελέτες. 

Ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού για την έγκριση των μελετών, ώστε στη συνέχεια να αναζητηθούν πόροι για την κατασκευή του.

- Αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και την αύξηση των αφίξεων το πρώτο οκτάμηνο του 2019 και τέλος έθεσε το θέμα της εφαρμογής των ηλεκτρονικών διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους και της διαλειτουργικότητας, θυμίζοντας ότι αυτό έπρεπε να έχει ήδη επιτευχθεί.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θέματα υποδομών του Ν. Ιωαννίνων τέθηκαν υπόψιν του Κ. Καραμανλή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2649481159348703351
item