Πρέβεζα: Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ για το Κτίριο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς

Πρέβεζα: Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ για το Κτίριο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς
ΘΕΜΑ: Κτίριο πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Πρεβέζης.

Κύριε Δήμαρχε, 

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να θίξουμε και να αναδείξουμε ένα θέμα που αφορά το κτίριο αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Πρεβέζης και την κατάσταση στην οποία αυτοί βρίσκονται σήμερα, μετά και την απομάκρυνση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας . 

Το συγκεκριμένο κτίριο χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, αποτελεί όμως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του οικιστικού ιστού της πόλης μας εδώ και πολλές δεκαετίες, με την δική του ιστορία και την δική του συνεσφορά στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα της πόλης μας. 

Βρίσκεται δε στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και οι άνετοι χώροι του θα μπορούσαν να στεγάσουν δημοτικές ή δημόσιες υπηρεσίες που είτε στοιβάζονται σε μικρότερα κτίρια, είτε καταβάλλουν υπέρογκα ποσά ενοικίων για την στέγασή τους. 


Όπως είναι ήδη γνωστό το συγκεκριμένο κτίριο έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την στέγαση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας. 

Για το σκοπό αυτό έχουν σταλεί προ ετών, όπως μας έχουν ενημερώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι σχετικές μελέτες ανακαίνισης κ.λ.π. ,προς έγκριση και χρηματοδότηση του έργου. 

Δυστυχώς όμως το θέμα χρονίζει ,χωρίς να υπάρχει θετική εξέλιξη, με αποτέλεσμα το κτίριο να παραμένει σε αχρηστία , με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε φθορές που έχουν να κάνουν τόσο με την επικινδυνότητα του κτιρίου όσο και με την αισθητική του υποβάθμιση. 

Κύριε Δήμαρχε, 

Αν και το θέμα δεν άπτεται των άμεσων αρμοδιοτήτων σας, όμως ως πρώτος πολίτης του Δήμου μας, οφείλετε να συνδράμετε προς την κατεύθυνση της άμεσης απεμπλοκής του θέματος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. 

Κτίρια φαντάσματα σαν κι αυτό δεν περιοποιούν τιμή για την όμορφη πόλη μας, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται και σ’ ένα τόσο κεντρικό σημείο. 

Απευθυνόμαστε λοιπόν σ’ εσάς και ζητάμε την θεσμική παρέμβασή σας , προκειμένου το αρμόδιο Υπουργείο να υλοποιήσει, άμεσα, το έργο και το κτίριο να αποδοθεί όμορφο και λειτουργικό στις υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου και της πόλης της Πρέβεζας. 

Σε περίπτωση που η υλοποίηση του στόχου αυτού συνεχίσει να είναι χρονοβόρα, λόγω αδυναμίας του αρμόδιου υπουργείου να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του κτιρίου, προτείνουμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ακύρωσής της και της εκ νέου παραχώρησής του στον Δήμο για την στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπως επανειλημμένα έχει προτείνει ο Σύλλογός μας. 

Στο δε κτίριο που στεγάζεται σήμερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη να μεταστεγαστούν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) Πρέβεζας. 

Εν αναμονή της ανταπόκρισή σας και των θετικών εξελίξεων, σας ευχαριστούμε για την συνεργασία.

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Κωνσταντίνος Λογοθέτης 
Ελένη Μίχα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΕΒΕΖΑ για το Κτίριο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4349593138572936606
item