Πρέβεζα: Μεγάλο Κινεζικό ενδιαφέρον για εξαγωγή από την Πρέβεζα ιχθύων και αυγοτάραχου

Πρέβεζα: Μεγάλο Κινεζικό ενδιαφέρον για εξαγωγή από την Πρέβεζα ιχθύων και αυγοτάραχου
Στην Πρέβεζα για ελέγχους εξαγωγών ιχθύων και αυγοτάραχου, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες αποστολή του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, αποτελούμενη από 6 μέλη.

Η Κινεζική αντιπροσωπεία η οποία επισκέφθηκε την χώρα μας με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής, πραγματοποίησε ελέγχους σε εγκαταστάσεις, προκειμένου να πάρουν έγκριση τρία προϊόντα, όπως είναι το Λαβράκι Ιχθυοτροφείου, ο Καπνιστός Σολωμός και το Αυγοτάραχο, τα οποία δεν επιτρέπονταν να εξαχθούν στην Κινεζική αγορά.

Συνολικά ελέγχθηκαν 8 εγκαταστάσεις, μεταξύ αυτών 4 ιχθυοκαλιέργειες,  3 εγκαταστάσεις παραγωγής αυγοτάραχου και μία μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας καπνιστού Σολωμού.

Στη διήμερη επίσκεψη τους στην Πρέβεζα τα μέλη της αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, συνοδευόμενα από στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΦΕΤ και της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ειδών Αλιείας «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ ΑΒΕ στην Βιομηχανική Περιοχή  και τις εγκαταστάσεις παραγωγής Αυγοτάραχου «Του Πρεβεζάνου -ΓΚΟΥΜΑΣ Α ΓΚΟΥΜΑ Π ΟΕ» στο Νεοχώρι Πρέβεζας.


Ο κ. Ανδρέας Γκούμας, μιλώντας στο mypreveza.gr για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας από την Κίνα στις εγκαταστάσεις του, τόνισε πως ήταν μία πολύ καλά οργανωμένη προσπάθεια από πλευράς Υπουργείου και πως η πιθανή έγκριση της εξαγωγής των τριών αυτών προϊόντων στην Κίνα θα ανοίξει έναν νέο δρόμο για τα προϊόντα που παράγονται στην Πρέβεζα, καθώς πρόκειται για μία μεγάλη αγορά.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μεγάλο Κινεζικό ενδιαφέρον για εξαγωγή από την Πρέβεζα ιχθύων και αυγοτάραχου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3666952371847225937
item