Γιάννενα: Συνεχείς διαβουλεύσεις στο Διαπολιτισμικό μετά την συμπλοκή ανηλίκων

Γιάννενα: Συνεχείς διαβουλεύσεις στο Διαπολιτισμικό μετά την συμπλοκή ανηλίκων
Με την παρουσία δύναμης της αστυνομίας και δεκάδων γονιών ξεκίνησε η μέρα στο 2ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων όπου χθες σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών μαθητών με αποτέλεσμα δύο 14χρονοι ημεδαποί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. 

Ένας 13χρονος και ένας 15χρονος με καταγωγή από την Συρία είχαν αποβληθεί από το σχολείο λόγω της συμπεριφοράς τους και των προβλημάτων που δημιουργούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Συχνά όμως βρισκόταν στους χώρους του καθώς στο σχολείο φοιτούν άλλα παιδιά με τα οποία είναι φίλοι. Χθες μπήκαν στην αυλή πηδώντας από τα κάγκελα  και συνεπλάκησαν με μαθητές.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής αυτής ήταν οι δύο Έλληνες να μεταφερθούν κυρίως για προληπτικούς λόγους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Σήμερα το πρωί οι μαθητές δεν μπήκαν για μάθημα ενώ οι γονείς συναντήθηκαν με την Διεύθυνση του σχολείου. Στον Διευθυντή και τους καθηγητές μετέφεραν τον προβληματισμό τους και ζήτησαν την λήψη άμεσων μέτρων ώστε να επέλθει η ηρεμία στο σχολείο.
Όπως τόνισαν εκπρόσωποι των γονιών το πρόβλημα εντοπίζεται στην συμπεριφορά των συγκεκριμένων μαθητών και όχι στην καταγωγή τους καθώς το σχολείο είναι διαπολιτισμικό  και ουδέποτε είχε ανακύψει κάποιο ζήτημα.
Οι συσκέψεις και οι διαβουλεύσεις είναι συνεχείς με στόχο να επέλθει η ηρεμία στο σχολικό συγκρότημα.
Χθες μετά το επεισόδιο μεταξύ των ανήλικων στο χώρο βρέθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας ενώ και σήμερα η παρουσία είναι έντονη πέριξ της σχολικής μονάδας.
Πηγή: epiruspost.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συνεχείς διαβουλεύσεις στο Διαπολιτισμικό μετά την συμπλοκή ανηλίκων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4560597997782847672
item