Γιάννενα: Στήριξη των φοιτητών από το Δήμο Ιωαννιτών

Γιάννενα: Στήριξη των φοιτητών από το Δήμο Ιωαννιτών
Η οικονομική στήριξη των φοιτητών που σπουδάζουν στα Γιάννινα ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα το θέμα δεν αποδείχθηκε τυπικό αλλά ουσιαστικό καθώς μέχρι σήμερα η προηγούμενη απόφαση του σώματος –είχε ληφθεί τον Απρίλιο- δεν υλοποιήθηκε.

Η απόφαση προέβλεπε την διάθεση ποσού ογδόντα χιλιάδων ευρώ για να καλυφθούν ανάγκες στέγασης και μετακίνησης των φοιτητών.
Ωστόσο όπως αναφέρθηκε από τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου δεν θα μπορούσε να εγγραφεί η πίστωση στον προυπολογισμό καθώς ο Δήμος δεν μπορεί να επιχορηγήσει το Πανεπιστήμιο.
Ως προς το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των φοιτητών εκ μέρους του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ έγινε γνωστό ότι η απόφαση που είχε ληφθεί τον περασμένο Απρίλιο για την διάθεση ποσού 80 χιλιάδων προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες στέγασης και μετακίνησης, δεν υλοποιήθηκε.
Μάλιστα τονίστηκε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Φώτη Βάββα ότι με τον τρόπο που είναι γραμμένη δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνώρισε την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των φοιτητών και θα προχωρήσει στην ενίσχυση τους με το ποσό των 80 χιλιάδων αφού η οικονομική και η νομική υπηρεσία του Δήμου καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διατεθεί το συγκεκριμένο ποσό.

epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στήριξη των φοιτητών από το Δήμο Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1695386956934209749
item