Γιάννενα: ΠΓΝΙ- Νέες δυνατότητες για Πνευμονολογική και ΩΡΛ

Γιάννενα: ΠΓΝΙ- Νέες δυνατότητες για Πνευμονολογική και ΩΡΛ

Νέες δυνατότητες αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με την αναβάθμιση των λειτουργιών και του εξοπλισμού των κλινικών του, η οποία συνεχίζεται με την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Τις βάσεις για την ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η Πνευμονολογική Κλινική, θέτει η ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός σύγχρονου ενδοσκοπικού μικροσκοπίου με τον συνοδό εξοπλισμό του, προϋπολογισμού 234.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του υπουργείου Υγείας.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκαν και οι διαδικασίες για την προμήθεια ενός χειρουργικού μικροσκοπίου και ενός ψηφιακού ενδοσκοπικού συστήματος Full HD για τις ανάγκες της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής (ΩΡΛ), συνολικού προϋπολογισμού 87.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό του νοσοκομείου. 


«Η ενίσχυση του προσωπικού της ΩΡΛ με έναν νέο καθηγητή, ταυτόχρονα με την αναβάθμιση του εξοπλισμού της, ανοίγουν νέα ιατρικά πεδία παροχής υπηρεσιών στα οποία η περιοχή μας παρουσίαζε σημαντικό έλλειμμα. 

Με την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού, ανοίγει ο δρόμος για τη χειρουργική αντιμετώπιση τόσο των όγκων ρινός, παραρρινίων, οξείων και χρόνιων ρινοκολπίτιδων, αφαίρεση ξένων σωμάτων οισοφάγου και βρόγχων με ασφάλεια, όσο και στην αντιμετώπιση του καρκίνου λάρυγγα, υποφάρυγγα και στοματοφάρυγγα με χρήση δέσμης Lazer CO2», αναφέρει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Τις επόμενες μέρες ξεκινά η αντικατάσταση και ο εκσυγχρονισμός του συνόλου των ανελκυστήρων του νοσοκομείου, ένα έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ μέσω της περιφέρειας Ηπείρου.


Η διοίκηση του νοσοκομείου ζητά την κατανόηση των επισκεπτών για τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν στις ενδονοσοκομειακές μετακινήσεις τους, για το διάστημα των εργασιών.

Τέλος, η έκτακτη επιχορήγηση που εγκρίθηκε πρόσφατα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τόσο για το φάρμακο όσο και για τις λοιπές δαπάνες, διασφαλίζει -σύμφωνα με τη διοίκηση- σε μεγάλο βαθμό την ομαλή παροχή των υπηρεσιών του για το επόμενο διάστημα. 


«Πιστεύουμε ότι ο καλός συντονισμός διοίκησης, υπηρεσιών και προσωπικού του ΠΓΝΙ και η τεκμηριωμένη διεκδίκηση ώριμων και αναγκαίων αιτημάτων θα συνεχίσουν να τυγχάνουν της ευαισθησίας όλων όσοι έχουν την αρμοδιότητα να τα ικανοποιήσουν για το καλό των πολιτών της περιοχής και όχι μόνο. 

Η διοίκηση του ΠΓΝΙ ευχαριστεί όλους όσοι συντονίζουν τον βηματισμό τους στην κατεύθυνση αυτή», καταλήγει το δελτίο τύπου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΓΝΙ- Νέες δυνατότητες για Πνευμονολογική και ΩΡΛ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4627890739760821921
item