Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε με τη βοήθεια του σκύλου «Άις» κύκλωμα που έφερνε ναρκωτικά από Αλβανία

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε με τη βοήθεια του σκύλου «Άις» κύκλωμα που έφερνε ναρκωτικά από Αλβανία

Κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη πέντε μελών του κυκλώματος μεταξύ των οποίων και ηγετικού μέλους, ενώ ταυτοποίησαν και τα στοιχεία δύο ακόμη μελών, τα οποία αναζητούνται.

Παράλληλα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από εννέα κιλά κάνναβης, έξι κιλά ηρωίνης και ποσότητα κοκαΐνης με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου «Άις», αλλά και αυτοσχέδιο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι φερόμενοι ως δράστες, έξι υπήκοοι Αλβανίας και ένας ημεδαπός, ηλικίας από 19 έως 49 ετών, κατηγορούνται κατά περίσταση για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και για αντίσταση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα αρχηγικό μέλος του κυκλώματος αποτελούσε αλλοδαπός 41 ετών, ο οποίος οργάνωνε τη μεταφορά από την Αλβανία και τη διακίνηση στην Ελλάδα και κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είχαν ως ρόλο την απόκρυψη-αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Χθες το απόγευμα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν αρχικά ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και 30χρονος ημεδαπός, έπειτα από παράδοση στον τελευταίο ποσότητας κοκαΐνης συνολικού βάρους 94 γραμμαρίων για την περαιτέρω διακίνησή της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στην περιοχή του Κορδελιού, όπου διαμένουν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, τρία εκ των οποίων εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 9 κιλών και 145 γραμμαρίων, έντεκα δέματα ηρωίνης βάρους 6 κιλών και 306 γραμμαρίων, δύο δέματα άγνωστης ουσίας πρόσμιξης συνολικού βάρους 2 κιλών και 180 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό άνω των 4.500 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και και κινητά τηλέφωνα. 


Παράλληλα, βρέθηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.

Στο σπίτι του αλλοδαπού που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος στην περιοχή της Νικόπολης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα, που περιείχε επτά φυσίγγια, πέντε φυσίγγια, ένα κινητό τηλέφωνο και αντικείμενα που αφορούν αυτοσχέδιο εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών ουσιών. 


Επίσης, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι φερόμενοι ως δράστες για τη μεταφορά και διακίνηση των εξαρτησιογόνων ουσιών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε με τη βοήθεια του σκύλου «Άις» κύκλωμα που έφερνε ναρκωτικά από Αλβανία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6120009948057877861
item