Το μήνυμα Παναγιωτόπουλου για την 28η Οκτωβρίου: «Ολοι μας στρατιώτες της Ελλάδας»

Το μήνυμα Παναγιωτόπουλου για την 28η Οκτωβρίου: «Ολοι μας στρατιώτες της Ελλάδας»

Με την φράση «όλοι μαζί στρατιώτες της Ελλάδας, ταγμένοι στον κοινό μας ύψιστο σκοπό, θωρακίζουμε αμυντικά τη χώρα για να μπορούν οι Έλληνες να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς, να σχεδιάζουν το μέλλον τους και να αφοσιώνονται στο παραγωγικό τους έργο», ξεκίνησε το μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την εθνική επέτειο, τόνισε πως «προϋπόθεση επιτυχίας είναι η ενότητα, η ισχυρή θέληση και η αποφασιστικότητα» και ταυτόχρονα έκανε κάλεσμα για διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα.

«Σε μια περίοδο που παρουσιάζονται έντονες προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εξαιτίας της αναθεωρητικής συμπεριφοράς της γείτονος, οφείλουμε να είμαστε περισσότερο έτοιμοι και σε διαρκή εγρήγορση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου 1940, για άλλη μια φορά στη μακραίωνη ιστορία της, ύψωσε το ανάστημά της ενάντια στον κατακτητή και υποχρέωσε τους λαούς να βγουν από την πνευματική και ηθική λήθη που είχαν περιέλθει την περίοδο εκείνη», προέτρεψε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 

«Ας αποτελέσει (αυτή η μέρα) για εσάς, υπενθύμιση της αποστολής σας να διασφαλίζετε αποτελεσματικά την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ειρήνη, στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχή μας», συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα σήμερα, αποτελεί έναν σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο των δημοκρατικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, γι' αυτό αποτελεί στόχο μας η προώθηση μιας πολιτικής βασισμένης στις σταθερές αρχές της καλής γειτονίας, του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών», σημείωσε και αφού ευχαρίστησε τις Ενοπλες Δυνάμεις για την προσήλωσή τους στην αποστολή τους, κατέληξε:

«Θέλω να διαβεβαιώσω απανταχού, ότι είστε σε θέση να φέρετε σε πέρας αποστολή σας, εφόσον χρειαστεί, με σθένος, υψηλό φρόνημα αποφασιστικότητα. Το ένδοξο και τόσο ηρωικό παρελθόν, που γεμίζει το παρόν μας με υπερηφάνεια και εθνική ανάταση, μας οδηγεί με συνέπεια να πράξουμε το ίδιο και στο μέλλον, όπου και όποτε χρειαστεί».

epirusblog.gr
5 of 5
Το μήνυμα Παναγιωτόπουλου για την 28η Οκτωβρίου: «Ολοι μας στρατιώτες της Ελλάδας»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5344208625104571703
item