Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές - «Ξάφριζαν» σπίτια με λεία πάνω από 23.000 ευρώ

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές - «Ξάφριζαν» σπίτια με λεία πάνω από 23.000 ευρώ

Στην εξιχνίαση 13 υποθέσεων κλοπών - διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε σπίτια, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Για δύο άνδρες 38 και 64 ετών που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σχηματίστηκε δικογραφία. Όπως προέκυψε, οι δυο τους αφαίρεσαν από οικίες χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 23.000 ευρώ.

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί
Οι αρχές έφτασαν στα δύο άτομα μετά την ανάλυση του τρόπου δράσης τους αλλά εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας εξιχνιάστηκαν δεκατρείς υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου, από τις οποίες οι εννέα ήταν τετελεσμένες και οι τέσσερις απόπειρες.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες το μεσημέρι ο 38χρονος που νωρίτερα είχε εισέλθει σε σπίτι ιδιοκτησίας ενός 44χρονου σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας με σκοπό την κλοπή, έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη. 

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 38χρονος με τον 62 χρονο που αναζητείται, κατά το χρονικό διάστημα από την 31.07.2019 έως και την 11.09.2019 είχαν διαπράξει ακόμα δώδεκα υποθέσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Β΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου , ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου τέσσερις υποθέσεις κλοπών οχημάτων και έξι υποθέσεις αρπαγής τσαντών στο Ηράκλειο.

epirusblog.gr
5 of 5
Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές - «Ξάφριζαν» σπίτια με λεία πάνω από 23.000 ευρώ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5063486018179753526
item