Ισραηλινοί δορυφόροι «κάρφωσαν» τις θέσεις των τουρκικών S-400 στην Άγκυρα! – Εικόνες-ντοκουμέντο

Ισραηλινοί δορυφόροι «κάρφωσαν» τις θέσεις των τουρκικών S-400 στην Άγκυρα! – Εικόνες-ντοκουμέντο
Σε μη αναστρέψιμη πορεία έχει εισέλθει πλέον η Άγκυρα με το θέμα των πυραύλων S-400, φέρνοντας στην επιφάνεια μια κατάσταση που θέτει σε επιφυλακή ολόκληρη την ΝΑ Μεσόγειο, ενώ Αμερικανικές, Ισραηλινές και οι Ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις κινήσεις των Τούρκων.
Εδικά το Ισραήλ παρακολουθεί «κατά πόδας» τις κινήσεις των Τούρκων, επιστρατεύοντας μέχρι και δορυφόρους, όπου δείχνουν τους Τουρκικούς S-400.
Οι Τουρκικοί S-400 λοιπόν σύμφωνα με δορυφορική εικόνα των Ισραηλινών, τοποθετούνται στην Άγκυρα, επιβεβαιώνοντας όσα ανέφερε εδώ και καιρό το Πενταπόσταγμα για τις δύο συστοιχίες: 
Ότι η πρώτη θα τοποθετηθεί σχετικά κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα και μία ακόμη στην Μερσίνα, από την οποία θα ελέγχεται η Κύπρος και τα προκλητικά σχέδια των Τούρκων.
Το πρώτο σκέλος επιβεβαιώθηκε, τώρα αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το δεύτερο.

Το σίγουρο είναι ότι Ισραηλινοί και Έλληνες επιτελείς έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε περισσότερες πληροφορίες για τους τόπους εγκατάστασης των τουρκικών S-400 και όλες οι υπηρεσίες τους είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για να το επιβεβαιώσουν.
Η Τουρκία θα θελήσει να προκαλέσει την συμμαχία Ελλάδος, Ισραήλ, Κύπρου με τον αγωγό East Med, απειλώντας ξεκάθαρα την ΝΑ Μεσόγειο, ενώ θέλει να εκβιάσει την Ελλάδα ξεχωριστά στο Αιγαίο,  ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων.
Την ίδια στιγμή το «παιχνίδι» από την Άγκυρα επεκτείνεται και ο ΥΠΕΞ  Μ. Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προμηθευτεί και άλλες συστοιχίες S-400, εάν δεν δοθεί το πράσινο φως από την  Ουάσιγκτον για τους πυραύλους Patriot.
«Χρειαζόμαστε ακόμη παρόμοια συστήματα και θα τα χρειαζόμαστε έως ότου μπορέσουμε να παράγουμε τα δικά μας. Εάν καταφέρουμε να αγοράσουμε κάτι ανάλογο από τις ΗΠΑ, τότε θα αγοράσουμε τους Patriot.
Εάν δεν μπορέσουμε τότε θα αγοράσουμε κι άλλους S-400 από την Ρωσία. Η Τουρκία είναι ανεξάρτητη χώρα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ στην ετήσια έκθεση τους για την Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας (NSS), χαρακτήρισαν την Κίνα και Ρωσία ως ανταγωνιστές, ενώ η Τουρκία δεν αναφέρεται στην μελέτη αυτή ούτε ως «αντίπαλος» ούτε ως σύμμαχος και αυτό προκάλεσε «έκρηξη» στην Άγκυρα, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.
Η μελέτη των 68 σελίδων, η οποία κυκλοφόρησε από τον αμερικανικό τύπο, αναφέρει την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο μεταξύ των «φιλικών-συμμάχων» χωρών, όπως φυσικά και την Ελλάδα η θέση της οποίας αναβαθμίστηκε κατακόρυφα.
Η  τελευταία εκστρατεία του Πενταγώνου έχει ως στόχο να αλλάξει χάρτη της περιοχής, προκειμένου να περικυκλωθεί ολοκληρωτικά η Τουρκία με τη δημιουργία ενός «αμερικανικού Άξονα» που θα εκτείνεται από την Ουγγαρία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Λιβύη, την Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία, σε όλη τη διαδρομή προς τον Περσικό Κόλπο.  
Δείτε τις εικόνες:


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

epirusblog.gr
5 of 5
Ισραηλινοί δορυφόροι «κάρφωσαν» τις θέσεις των τουρκικών S-400 στην Άγκυρα! – Εικόνες-ντοκουμέντο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7356460669734764478
item