O Σεπτέμβριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να φροντίσετε τον εαυτό σας

O Σεπτέμβριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να φροντίσετε τον εαυτό σας
Για πολλούς ανθρώπους, ο Σεπτέμβριος συμβολίζει μια νέα αρχή. Είναι όμως και μια πολύ σημαντική στιγμή του χρόνου για να εστιάσεις στη φροντίδα του εαυτού σου και να προετοιμαστείς για την καινούργια εποχή που ξεκινά.
Ξεκίνα με την κουζίνα
Ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας για να υιοθετήσεις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Τώρα, μπορείς να κάνεις την αποτοξίνωση που χρειάζεσαι μετά τις διακοπές (βλέπε αλκοόλ και επεξεργασμένα γεύματα) και να προετοιμαστείς για τους επόμενους μήνες που φέρνουν μαζί τους γιορτές (τα Χριστούγεννα θα έρθουν πιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι).
Ξεκίνα, προγραμματίζοντας τα γεύματα της εβδομάδας και επιλέγοντας λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα. Επίσης, προσπάθησε να περιορίσεις αλκοόλ, αναψυκτικά και καφέδες, αντικαθιστώντας τα με θρεπτικά ροφήματα και φυσικά νερό.
Υιοθέτησε μία βραδινή ρουτίνα ύπνου
Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος θα κάνει μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητά σου. Υιοθέτησε μία βραδινή ρουτίνα ύπνου, όπως ένα αφρόλουτρο, ένα φλιτζάνι χαμομήλι ή μερικά λεπτά διαλογισμού και απόλαυσε καθημερινά ύπνο με διάρκεια και ποιότητα. Δεν φαντάζεσαι τι διαφορά θα κάνει στην καθημερινότητά σου!
Βοήθησε στην κυκλοφορία του αίματος
Όταν το πρόγραμμα αρχίζει να δυσκολεύει, το πρώτο που βγάζουμε εκτός είναι η άσκηση. Ακόμα κι αν δεν προλαβαίνεις να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, αφιέρωσε 20 λεπτά την ημέρα για περπάτημα. Θα νιώθεις ανανεωμένη χωρίς να πιέζεις το πρόγραμμά σου.
Προγραμμάτισε
Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για προγραμματισμό. Τίποτα δεν είναι πιο αγχωτικό από το να αφήνεις τα πάντα τελευταία στιγμή. Είτε πρόκειται για ένα ταξίδι που θέλεις να σχεδιάζεις είτε για τη λίστα για τις αγορές του σπιτιού, ο προγραμματισμός θα μειώσει το στρες και θα σου δώσει προβάδισμα στον χρόνο σου.
epirusblog.gr
5 of 5
O Σεπτέμβριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να φροντίσετε τον εαυτό σας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2110035973996717690
item