Γιάννενα: ΚΑΠΛΑΝΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Δέσμευση για προσωρινή λύση και όχι μόνιμη

Γιάννενα: ΚΑΠΛΑΝΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Δέσμευση για προσωρινή λύση και όχι μόνιμη

Αναρμόδιος ο δήμος να καθορίσει τον αριθμό των τμημάτων σε κάθε τάξη.
Την καλή διάθεση και την αποφασιστικότητα του δημάρχου και της δημοτικής αρχής για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της μεταστέγασης του Νηπιαγωγείου, συνάντησαν στη χθεσινή συνάντηση οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου.
Τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τελευταίο αυτό της σύμπτυξης των τριών τμημάτων της Ε’ τάξης σε δύο, απασχόλησαν τη συνάντηση με τον κ. Ελισάφ και τον αντιδήμαρχο κ. Αϊβατίδη στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς.
Οι γονείς ζητούν μία επιπλέον αίθουσα ώστε η Ε’ Τάξη να λειτουργήσει με τρία τμήματα.
Στο σχολείο υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν ωστόσο η κατανομή των μαθητών σε τμήματα και αίθουσες, όπως επισήμανε ο κ. Ελισάφ δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου αλλά της διεύθυνσης του σχολείου και της εκπαίδευσης.
Οκ. Ελισάφ τόνισε με έμφαση ότι σε ένα πρόβλημα που έχει ανακύψει από το 2015 επιχειρήθηκε να δοθεί την τελευταία στιγμή λύση και δεσμεύτηκε ότι η λύση αυτή θα είναι προσωρινή.
«Εμείς θα προχωρήσουμε ταχύτατα όλες τις διαδικασίες ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλοι χώροι στο παλιό Χατζηκώστα. Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι από την πλευρά μου είναι πως το προσωρινό θα είναι όντως προσωρινό», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας υπογράμμισε ότι η συνεργασία με την διεύθυνση του σχολείου είναι συνεχής και τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χώρων στο συγκρότημα. 
«Υπάρχουν αίθουσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όμως την απόφαση θα πρέπει να την πάρει το ίδιο το σχολείο», ανέφερε.
Ο εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων Ματθαίος Μάνθος με δηλώσεις του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η διάθεση για συνεργασία.
«Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα λυθούν καθώς υπάρχουν οι χώροι και ότι η λύση της συστέγασης θα είναι προσωρινή και μόνο για φέτος», κατέληξε.
Επιστολή
στην Επιτροπή Παιδείας
Οι γονείς των μαθητών της Ε’ Τάξης στο μεταξύ απέστειλαν και σχετικό αίτημα προς την Επιτροπή Παιδείας ζητώντας τη συνδρομή της «προκειμένου να υποδειχθούν στη διεύθυνση του 1ου Δημοτικού σχολείου οι αίθουσες εκείνες που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές της Ε΄ Τάξης, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που δεν πρέπει να επωμιστούν τις παραλείψεις και τις ολιγωρίες των «αρμοδίων» οι οποίοι φέρουν την ευθύνη για την αναστάτωση που επικρατεί στο ως άνω ιστορικό σχολείο της πόλης μας».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΚΑΠΛΑΝΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Δέσμευση για προσωρινή λύση και όχι μόνιμη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7432528730785991611
item