Θεσπρωτία: Πλήθος πιστών στον εορτασμό ανακομιδής λειψάνων του αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά Θεσπρωτία: Πλήθος πιστών στον εορτασμό ανακομιδής λειψάνων του αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Πλήθος πιστών στον εορτασμό ανακομιδής λειψάνων του αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά

Θεσπρωτία: Πλήθος πιστών στον εορτασμό ανακομιδής λειψάνων του αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά
Πλήθος πιστών συμμετείχε στηο διήμερο εορτασμό, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019, λιτανεία για την ανακομιδή  του αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, που ήρθαν από το Μουράνο Ιταλίας, κατόπιν ενεργειών του Μητροπολίτη Τίτου και την αμέριστη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαθρολομαίου, στις 29 Σεπτεμβρίου του 2000.  

Την παραμονή του εορτασμού, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στον εσπερινό μετ' αρτοκλασίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, πλαισιούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Παραμυθίας π. Βελισσάριο Σάντα, τον ηγούμενο της Μονής Γηρομερίου π. Μεθόδιο Ντελή και κληρικούς,  ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε "ότι  αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος, αφού είναι τόπος αγίων ανδρών". 

Αναφέρθηκε με συντομία στο βίο του αγίου Δονάτου, σημειώνοντας ότι το θρησκευτικό συναίσθημα δεν θα πρέπει να υποχωρήσει. 

Μίλησε για την αξία της πίστης, σε μια εποχή, που αυτή επιχειρείται να υποτιμηθεί. Στη λιτανεία λειψάνων και της εικόνας του αγίου Δονάτου επικεφαλής ήταν ο κ. Δημήτριος με τη συνοδεία κληρικών και πιστών.  

Την επόμενη ημέρα τελέστηκε όρθος και θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου, ο οποίος τέλεσε  και το μνημόσυνο για τους 49 εκτελεσθέντες προκρίτους της  κωμόπολης από τους Γερμανούς και τους "Τσάμηδες" συνεργάτες τους, όπως και το τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων. 

Στη διάρκεια της θείας λειτουργίας χειροτόνησε σε πρεσβύτερο, με την άδεια και την ευλογία του Μητροπολίτη Τίτου, τον διάκονο Χρήστο Βάσσο.   

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη -Μπότση, ο δήμαρχος Παραμυθιάς Γιάννης Καραγιάννης, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές κ. ά. 


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Πλήθος πιστών στον εορτασμό ανακομιδής λειψάνων του αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7451975834131585687
Σχόλια
item