Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να επισκεφτείς τον Παρθενώνα!

Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να επισκεφτείς τον Παρθενώνα!
Ο Παρθενώνας είναι ένα μνημείο υψίστης σημασίας για όλη την Αθήνα αλλά και για όλο τον κόσμο. 
Σύμφωνα με τους The Times υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος για να αποφύγεις το πλήθος τουριστών και να έχεις μια ευχάριστη ξενάγηση στον Παρθενώνα. Ποια είναι η κατάλληλη ώρα, λοιπόν;
Έχετε σκεφτεί πως να αποφύγετε τις ουρές; Λοιπόν αρχικά θα ήταν καλό να πάτε νωρίς το πρωί, γύρω στις 8:00, για να νικήσετε τις ουρές  λίγο πριν ανοίξουν τα εκδοτήρια, γιατί διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να εξοπλιστείτε με υπομονή για να φτάσετε ως τα εκδοτήρια. 
Ακόμα καλό θα είναι να πάρετε ένα μεικτό εισιτήριο για να μπορείτε να επισκεφτείτε και το ιστορικό θέατρο του Διονύσου που είναι η γενέτειρα του σύγχρονου δράματος. Προτιμήστε το μονοπάτι “Περίπατος” που είναι γεμάτος αρχαία και σπηλιές.
Παρθενώνας - Μνημείο Ελλάδα
Είναι γεγονός! Η Μετόπη του Παρθενώνα επιστρέφει από το Λούβρο στην Αθήνα
Ένας άλλος έξυπνος τρόπος είναι να πάτε απόγευμα για να δείτε την εντυπωσιακή εικόνα όταν το χρυσαφένιο φως λούζει το λόφο της Ακρόπολης κατά την δύση του ήλιου.. Σκέτη μαγεία!
Τέλος, υπάρχει δωρεάν είσοδος από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα. Εκείνες τις μέρες το μόνο σίγουρο είναι ότι το πλήθος του κόσμου θα είναι αρκετά μεγάλο!

Δέος προκαλεί ο Παρθενώνας σε όποιον τον επισκεφθεί ενώ βραβεύεται συνεχώς ως ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα του κόσμου. Πώς θα ήταν σήμερα όμως αν δεν είχε υποστεί τόσες φθορές;

Ένα πρότζεκτ αναδημιούργησε ψηφιακά το εσωτερικό μερικών από τα πιο συναρπαστικά αρχαία ερείπια του κόσμου.
Τα αρχαία μνημεία μας πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, παρέχοντας στους ιστορικούς, τους αρχαιολόγους αλλά και τους επισκέπτες ενδείξεις για την καθημερινή ζωή των μεγάλων πολιτισμών που τους κατοικούσαν.
Υπάρχουν ωστόσο ακόμα πολλά μυστικά και μυστήρια που περιμένουν να τα αποκαλύψουμε.
Το παρακάτω πρότζεκτ από το myvouchercodes.co.uk αναδημιούργησε ψηφιακά το εσωτερικό μερικών από τα πιο συναρπαστικά αρχαία ερείπια του κόσμου, φτιάχνοντάς τα όπως πιστεύουν οι ειδικοί ότι έμοιαζαν. 
Τοποθετημένος επιβλητικά στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης, ο Παρθενώνας χτίστηκε στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. για να στεγάσει το μνημειώδες χρυσό άγαλμα της Αθηνάς. 
Όλοι γνωρίζουμε το εξωτερικό του ναού, αλλά τι γινόταν μέσα; Το γιγάντιο άγαλμα της Αθηνάς είχε πάνω από 12 μέτρα ύψος και ήταν φτιαγμένο από σκαλιστό ελεφαντόδοντο και χρυσό, 1.140 κιλά χρυσού, για την ακρίβεια.
Μια δεξαμενή με νερό ήταν τοποθετημένη μπροστά στο άγαλμα για να παρέχει την απαραίτητη για τη συντήρηση του ελεφαντόδοντου υγρασία. Αυτή η προφανής επίδειξη πλούτου και εξουσίας έστελνε ένα πολύ σαφές μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο.
Για όσους υπήρξαν αρκετά τυχεροί για να δουν τον Παρθενώνα στις δόξες του, το άγαλμα δεν προκαλούσε τίποτα λιγότερο από το απόλυτο το δέος.

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να επισκεφτείς τον Παρθενώνα!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 680002012926736517
item